Visa studentum.se som: Mobil

Stensunds FolkhögskolaStensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola är inte bara en skola, det är även en plats att växa på! Stensunds Folkhögskola är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Välj om du vill bo på skolans internat vid havet

Du finner Stensunds Folkhögskola vid havet, 7 mil söder om Stockholm i Trosa skärgård. Många studerande väljer att bo på skolans internat som har plats för 95 personer. Andra studerande bor hemma och pendlar varje dag till Stensund. Verksamheten vid Stensund är känd för arbetet mot droger och Stensund är helt alkoholfritt, eftersom droger av alla slag hindrar oss från att växa.

En mängd med fritidsaktiviteter

Skolans läge och lokalernas utformning ger stora möjligheter till idrott, friluftsliv och friskvård. Här finns möjligheter att använda gym, långfärdsskridskor och klättervägg.

Stensunds Folkhögskola har Svenska Frisksportförbundet som huvudman, det är en politiskt och religiöst obunden organisation med cirka 8 000 medlemmar organiserade i 75 klubbar runt om i landet.

 


För mer information om Stensunds Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Stensunds Folkhögskola

Videoreportage

"Jag har vuxit genom att välja den här skolan". Det menar en av studenterna du får träffa i filmen från Stensunds folkhögskola. De tar dig med på internatet och runt på skolan. De berättar också om sina liv och hur det kom sig att de valde studier på Stensunds folkhögskola. Titta på filmen och låt dig inspireras av två intressanta livsöden!
   

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Stensunds Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Stensunds folkhögskola

Kontaktuppgifter till Stensunds Folkhögskola

Stensunds Folkhögskola

Stensunds folkhögskola
61991 TROSA

Recensioner

Zekes
(1)
Dålig skolnivå, dåligt med motivation, allt lärarna säger är att dom Inte har något ansvar och att dom inte bryr sig. Våra elevhem är iskalla, lokalerna är enormt dåligt uppvärmda, det är lyhört och dåligt isolerat, köket är enormt dåligt utrustat och har ett väldigt litet kylskåp, med en ännu mindre frys. Skolan är mer som en förvaring än en pl...
Visa mer
Fritidsledarlinjen 77-79
(5)
Gick Fritidsledarutbildning i slutet på 70-talet. När jag ser tillbaka på åren så är det några av de viktigaste åren i mitt liv! Kunskaperna från utbildningen tillsammans med lärdomar från folkhögskolelivet och internatet, alla spännande människor mm. har jag haft nytta av hela livet!
Hannes
(5)
Nu var det typ sju år sedan jag gick på Stensund, men det var ett av de roligaste åren jag haft. Lärare som brann för sitt jobb, och som var mycket kunniga. Omgivningen är fantastisk, med otrolig skärgårdsmiljö, som dessutom verklig nyttjas av skolan. "Slottet" är vackert och mysigt. Dessutom var det underbara människor som jag träffade där då,...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Stensunds Folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Stensunds Folkhögskola
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 10 recensioner.