Fysioterapeutprogrammet

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Lund
Klassrum
180 hp
Heltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start


Lund
Vår 2023

Lund
Höst 2023

Om utbildningen

Vill du arbeta med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar som begränsar eller hotar att begränsa människans rörelseförmåga? Som fysioterapeut kommer du att arbeta med att hjälpa människor att få ett aktivare liv.

Fysioterapeutprogrammet är en bred utbildning där du läser om människor i rörelse, hälsa och förebyggande arbete. Du kommer tidigt i din utbildning att ha patientkontakt och du kan även lägga delar av din utbildning utomlands.

Som student på fysioterapeutprogrammet i Lund kommer du, förutom din utbildning, även att få en tid av glädje och gemenskap. Mycket tack vare fysioterapeutstudenternas aktiva studentkår.

Mer om programmet

Programmets huvudämne är fysioterapi och du kommer då att läsa om rörelse- och kroppsfunktioner. Du kommer även att få kunskaper i humanbiologiska, medicinska och samhällsvetenskapliga ämnesområden.

Programmet har ett vetenskapligt förhållningssätt där du som student kommer att få arbeta utifrån den pedagogiska inriktningen studentaktivt lärande. Stora delar av din utbildning kommer att genomföras ute i verksamheter, så kallad verksamhetsförlagd utbildning, och du kommer därför tidigt att få patientkontakt. 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Idrott och hälsa 1, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2

Examen & Intyg

Fysioterapeutexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner