Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa – Italienska i Taormina på Babilonia

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Taormina
Varierande
Heltid
CSN-berättigad
Italienska
Startdatum: Varje måndag - Taormina
Sista ansökan: Löpande ansökningar

Språkresa – Italienska i Taormina på Babilonia

Studera italienska i Taormina med Språkpunkten!

Åk på språkresa till Italien med Eduplanet!

Skulle du vilja lära dig italienska och samtidigt få en inblick i den italienska kulturen? Åk då på språkresa till Taormina på Sicilien med Eduplanet! Babilonia är en mindre skola med språkkurser för alla nivåer.

”Som en riktig Italienälskare, så har jag rest landet runt och studerat på ett antal orter genom åren bland annat Rom, Alghero och Florens. Även om Rom är min absoluta favoritstad och skolan Dilit International är väldigt bra, så är det ändå Taormina på Sicilien som jag vill rekommendera.”
- Silvia 32 år, 12 veckor

En språkkurs utomlands är ett perfekt sätt att kombinera ett intensivt lärande med en minnesvärd upplevelse. Det är en internationell stämning med folk från hela världen. Skolan Babilonia på ön Sicilien är inte så stor och kan därför säkerställa att undervisningen håller hög kvalitet. Skolan ligger i staden Taormina, belägen på öns östkust. Precis intill skolan, som är i en historisk byggnad, finns en fantastisk botanisk trädgård på 600 kvadratmeter där du kan njuta av den sydeuropeiska grönskan.

På Babilonia studerar under högsäsong cirka 60 studenter och stämningen är familjär. Förutom italienskaundervisning anordnar skolan kulturella evenemang så som konstutställningar, teaterpjäser och jazzkonserter. Här finns ett bibliotek, datorer, kafeteria och flera klassrum. Undervisningen utgår från en kommunikativ metod där fokus ligger på att få dig som student att våga och kunna prata italienska.

För mer information om Språkresa – Italienska i Taormina på Babilonia, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Boende & Fritid

Åk på språkresa till Sicilien!Toarmina – liten och mysig studieort

Toarmina är en liten stad med endast 17 000 invånare med hög mysfaktor. Här kan du dyka, golfa eller lära dig den italienska kokkonsten. Klimatet är varmt, stränderna långa och på ön finns vulkanen Etna att imponeras av.

”Det var bara helt underbart. Jag hade inte räknat med att vi skulle komma därifrån med så fina vänner. Vi hade en sådan härlig tid och vi har träffat så fina människor från hela världen som vi nu planerar en till resa med nästa år. Taormina är ju fantastiskt bara den, god mat och utsikten från byn är så vacker!!”
- Sophie och Rickard 30 och 34 år, 3 veckor

För att du ska få ut maximalt av din studietid på Toarmina anordnar Babilonia flera utflykter och aktiviteter. Du kan se på film, delta i pizzapartyn eller gå på seminarier om den italienska kulturen och historien. Staden grundades av grekerna redan på 300 f.Kr. och idag finns ett flertal restauranger, kaféer, butiker och museer i den lilla staden.

Bo i familj, dela lägenhet, hotell eller pensionat

Ett bra sätt att öva din italienska och komma in i det italienska vardagslivet, är att bo i värdfamilj under din tid på Sicilien. Här ingår halvpension, helpension eller endast frukost. Familjekonstellationerna varierar.

Ett annat alternativ är att dela lägenhet med någon annan student. Du kan bo i dubbelrum eller enkelrum, medan kök och badrum är gemensamt. Vill du bo själv i en lägenhet är även det möjligt. Ett tredje alternativ är att bo på pensionat eller hotell. Skolan samarbetar med flera hotell på orten och har därför förhandlat fram förmånliga priser.

Oberoende vilken boendeform du föredrar rekommenderar Eduplanet att du är ute i god tid. Trycket på boenden ökar under sommarmånaderna.

”Taormina är på gott och ont, naturligtvis grundligt påverkat av turismen. Det är kanske med lite irritation du kommer att kryssa dig fram mellan guidegrupperna som går på löpande band på Corso Umberto, huvudgatan, när du ska till skolan, men efter några dagar vänjer du dig. Tar med lunchen upp till baksidan av den grekiska teatern och njuter av den hänförande utsikten av medelhavet och Etna. Min familj tog väl hand om mig, varje morgon blev det nästan privatlektion till frukosten, och nu så här efteråt undrar jag om jag inte lärde mig minst lika mycket då. Jag gick tvåveckorsutbildningen för nybörjare och tyckte att första veckan var ok. Vecka två blev det mer grammatik och lite tuffare. Lärarna var omtänksamma personer med mycket humor. Lycka till & tanti baci!”
- Martin 51 år, 2 veckor

Kurser

Språkkurser på olika nivåer

Babilonia har både vanliga språkkurser och språkkurser som kombineras med en aktivitet. För mer information om de olika alternativen, vänligen kontakta Eduplanet.

Kurser som erbjuds är:

Språkkurs: 10 eller 20 lektioner i veckan. Max 10 studenter per klass. Mycket kommunikation i kombination med skrift, läs- och hörförståelse. Kan läsas på halvfart med endast 10 lektioner i veckan.
Språkkurs + Casalingua Cooking: Kombinera språkkurs i italienska med en siciliansk matlagningskurs tre dagar i veckan med 3,5 timme per gång. Vissa förkunskaper i språket krävs då kursen uteslutande ges på italienska.
Språkkurs + vinprovning: Kombinera din språkkurs med vinprovning. Pågår under två veckor eller mer, sex lektioner på 1,5 timme vardera. Du besöker även en vingård. Vissa förkunskaper i språket krävs då kursen uteslutande ges på italienska.
Kulturkurs: Fördjupa dig i italiensk konst och historia under två veckors tid.
Språkkurs + dykning: Kombinera språkinlärning med dykning. Passar alla nivåer av dykarkunskaper. Du dyker en eftermiddag i veckan. Kursen ges i maj till oktober och finns i olika längder. Vissa förkunskaper i språket krävs då kursen uteslutande ges på italienska.

Andra aktivitetskurser så som golf, vandring, cykling och keramik erbjuds också. Eduplanet kan berätta mer om dessa.

Kursstarter varje måndag. Löpande ansökningar tas emot.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa – Italienska i Taormina på Babilonia

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Silvia 32 år, 12 veckor på Babilonia
(5)
Som en riktig Italien/italienska-älskare, så har jag rest landet runt och studerat på ett antal orter genom åren bland annat Rom, Alghero och Florens. Även om Rom är min absoluta favoritstad och skolan Dilit International är väldigt bra, så är det ändå Taormina på Sicilien som jag vill rekommendera. Skolan Babilonia är helt klart den bästa hi...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa – Italienska i Taormina på Babilonia via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner