Visa studentum.se som: Mobil

Förberedelsekurs inför kunskapsprovet för Sjuksköterska

Cure Staff AB
Sammanfattning
SFI-utbildning (Svenska för invandrare)
Distans
1 termin
Deltid
Distans
Startdatum: Kontakta arrangören för mer information - Distans
Cure Staff AB

Förberedelsekurs inför kunskapsprovet för Sjuksköterska

Gå en förberedelsekurs inför kunskapsprovet till sjuksköterska och skaffa dig svensk legitimation

Din väg till legitimation för arbete inom sjukvårdsområdet i Sverige. Cure Staff tar dig hela vägen till en svensk legitimation inom sjukvården och till en ny karriär i Sverige. 

Denna utbildning är en förberedelsekurs inför det kunskapsprov du behöver göra för att skaffa dig svensk sjuksköterskelegitimation. 

Vägen till legitimation

Denna information gäller dig som är utbildad till sjuksköterska i ett land utanför EU/EES. Vägen till legitimation består av följande 6 steg:

  1. Granskning och validering av din examen
  2. Utbildning i svenska för sjukvårdspersonal
  3. Förberedelse inför kunskapsprovet, som är ett krav för legitimation
  4. Utbildning om svenska författningar och lagar, som berör ditt yrke
  5. Praktik på en arbetsplats
  6. Ansökan om svensk legitimation

Kom ihåg att vägen till din legitimation kan se annorlunda ut beroende på vilket yrke du är utbildad inom. Besök därför gärna Cure Staffs hemsida för att se vad som gäller för just dig och din yrkesgrupp.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som vill ansöka om svensk sjuksköterskelegitimation.

För mer information om Förberedelsekurs inför kunskapsprovet för Sjuksköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker via utbildarens hemsida.

Upplägg & kursinnehåll

Curestaff AB kommer att göra sitt yttersta för att förbereda dig inför kunskapsprovet.

Utbildningen sker i 2 steg:

A. Teoriprovet.

Förberedelsen inför teoretiska delen sker under sex månader. Vi går igenom de viktigaste momenten i provet, Socialstyrelsens bedömningsmall samt gamla kunskapsprov.

Teoriprovet ansvarar Göteborgs Universitet för och det genomförs under en halv dag  i Göteborg eller Kalmar. Med det skriftliga delprovet mäts den kunskap, förståelse och värderingsförmåga som krävs för att kunna verka som sjuksköterska i Sverige. Det skriftliga delprovet omfattar två moment. Det ena utgörs av två patientfall som speglar realistiska vårdsituationer som en sjuksköterska kan stå inför. Det andra består av två frågor om läkemedelsberäkning som ingår i patientfallen.

B. Praktiska provet

Under nästan tre månader förbereder du dig inför den praktiska delen av provet genom att först gå igenom gamla prov och sedan prova medicinutrustningar som är vanliga i Sverige samt patienter i form av dockor. Det är en stor hjälp för dig för att kunna tänka och att möta patienter precis som en svensk legitimerad sjuksköterska gör. Dessutom har du möjlighet att prata om och att träna på medicinska termer med kollegor i grupp och på så sätt lär du dig hur man arbetar i grupp i Sverige.

Det praktiska provet genomförs också vid Göteborgs Universitet under två halvdagar och består av moment som sjuksköterskan ansvarar för såsom venprovtagning, kateterisering av urinblåsa, inläggning av perifer venkateter (PVK) mm, totalt 12 moment. Provet genomförs i simulerad miljö på Kliniskt träningscenter i form av s.k. OSCE, objective structured clinical examination där sjuksköterskans färdigheter bedöms på 12 olika stationer.

Cure Staff AB

Cure Staff AB - din väg till medicinsk karriär i Sverige

Att flytta till ett annat land ger dig och din familj särskilda möjligheter såsom för personlig som professionell utveckling. En ny karriär, en ny livsstil samt nya utmaningar är naturligtvis stressande om de inte noggrant hanteras. Cure Staffs ambition är...


Läs mer om Cure Staff AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förberedelsekurs inför kunskapsprovet för Sjuksköterska

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Cure Staff AB

Skaraborgsvägen 21
50630 Borås

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förberedelsekurs inför kunskapsprovet för Sjuksköterska från Cure Staff AB, fyll i följande uppgifter: