Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

Campus Västervik, i Västervik
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

Att vara sjuksköterska innebär att möta människor i utsatta livssituationer med behov av vård. Idag är utbildningen både akademisk och yrkesinriktad. Den innehåller en spännande mix av teoretiska kurser och klinisk verksamhetsförlagd utbildning.

Huvudämnet är vårdvetenskap och handlar om människan och hennes upplevelse av sin hälsa och ohälsa, sitt lidande och vård. För sjuksköterskor utgörs professionsämnet inom vårdvetenskap av omvårdnad. Med utgångspunkt i sjuksköterskans kärnkompetenser och de fyra konsensusbegreppen hälsa, miljö, människa och vårdande, fokuseras såväl den enskilda människans, familjens, som samhällets behov och krav på vård och omvårdnad utifrån evidens och forskning. I ämnet ingår praktisk tillämpning av omvårdnad, där omhändertagande av patienter och närstående tränas både i kliniska lärmiljöer på skolan (kliniska träningscenter, KTC) och genom verksamhetsförlagd utbildning inom region och kommun. Under den verksamhetsförlagda utbildningen förväntas du följa din handledares schema, vilket kan innebära att du gör pass på vårdenheten såväl dag- som kvällstid samt under helgen. Även nattpass kan förekomma.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid. Undervisningen är på plats på Campus Västervik, övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. Övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. Föreläsningarna och seminarierna är livesända med möjlighet för dig som student att ställa frågor muntligt till läraren under pågående föreläsning. 

På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater också använda våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Karriär

Som legitimerad sjuksköterska kan du arbeta inom många olika verksamheter med skiftande arbetsuppgifter och med människor i olika åldrar. Du kan arbeta inom kommunal hälso- och sjukvård, primärvård och slutenvård samt andra verksamheter som till exempel läkemedelsindustrin. Grunden i den legitimerade sjuksköterskans arbete är att främja hälsa, förebygga ohälsa och lindra lidande utifrån hur människan själv upplever sin situation.

För mer information om Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Vår

  • Klassrum
  • Västervik

Höst

  • Klassrum
  • Västervik

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Västervik
Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Att studera på Campus Västervik

Funderar du på att börja plugga hos oss? Vad roligt! Det finns många fördelar med att gå en utbildning just här. På Campus Västervik står du som är student i fokus. Vi strävar efter att du ska trivas så bra...

Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Highlights