Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Columbia University, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
New York
1 till 2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Engelska

Columbia University, Blueberry College & Universitet

Utbildningar i världsklass!

Columbia University i New York är ett av de världsberömda och prestigefyllda Ivy League-universiteten i USA. Det är det äldsta universitetet i New York och det femte äldsta i hela USA. Hit kommer studenter från hela världen för en utbildning i sann världsklass. Columbia University ger tillsammans med skolor som Harvard, Yale och Princeton ett CV som konkurrerar ut det mesta. Det är kanske inte därför så förvånande att 28 Oscarsvinnare, 29 statsöverhuvuden, 80 nobelpristagare och 3 amerikanska presidenter (inklusive Barack Obama) har studerat eller undervisat på Columbia University. Listan över framgångsrika och kända personer kan göras lång. 

Columbia University är det perfekta valet för dig som har högre krav och vill nå längre än de flesta. Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Anrika och världsberömda Columbia University

Columbia University är ett anrikt universitet och har skapat sig ett namn världen över. Columbia University andas prestige rakt igenom. Campuset är stort, pompöst och fyllt med fina byggnader. Universitetets huvudcampus har ett oslagbart läge på Upper West Side Manhattans trendiga områden Morningside Heights. Självklart har också Columbia sin helt egna tunnelbanestation.

Columbia University består av 21 olika skolor som alla erbjuder utbildningar som är mycket högt rankade. På universitetet studerar drygt 28 000 studenter, varav cirka 6000 är internationella. Times Higher Education World Reputation Rankings 2016 har placerat Columbia University på en imponerande 16:e plats, vilket gör det till ett ledande universitet i världsklass!

Columbia University har bidragit till mycket som vi idag tar för givet. Bland annat var det födelseplatsen för FM-radion och lasern och det är också här som Pulitzerpriset delas ut varje år.

Selektivt universitet med höga krav

Columbia University anses vara ett av de mest selektiva universiteten i hela USA och kraven på studenterna är höga. Du kommer att undervisas av några av de främsta professorerna inom sina discipliner, inte mindre än 9 nobelpristagare är anställda på universitetet i dagsläget. 

För mer information om Columbia University, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Columbia University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A/5 och B/6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 100 eller en IELTS-examen med minst 7.0.

För att söka Study Abroad måste du antingen vara inskriven vid ett universitet/högskola i Sverige eller tidigare ha läst på högskolenivå.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Genom Gateway Programmes for International Students kan du som internationell student studera en eller två terminer. De flesta kurserna på Columbia University är öppna för internationella studenter med undantag för ”College of Physicians, ”College of Dental Medicine” samt ”School of Nursing” (inga undantag görs). Även ”College of Engineering” är svår att få kurser vid. För att söka till Study Abroad måste du vara inskriven vid ett universitet/högskola i Sverige eller ha läst minst 30 HP tidigare.

Kostnader

 • Study Abroad (1-2 terminer)
  Avgiften för 12 units är för närvarande från 24 624 USD (ca 222 900 SEK) per termin.
  Avgiften för 15 units är för närvarande från 30 780 USD(ca 278 600 SEK) per termin.

Läser du fler kurser eller units utöver detta kostar detta extra och universitetet skickar då en faktura till dig. Du kan ansöka om studiemedel för dessa extra units som du studerar.

Övriga avgifter

Följande avgifter tillkommer:

 • Obligatorisk försäkring: 1139 USD (ca 10 400 SEK).
 • Health Services Fee: 561 USD (ca 5 100 SEK).
 • International Student Fee: 80 USD (ca 800 SEK).
 • Facilities Fee: 496 USD (ca 4 500 SEK).
 • Activity Fee: 325 USD (ca 3 000 SEK).
 • Document Fee: 105 USD (ca 1 000 SEK).
 • Technology Fee: 35 USD (ca 400 SEK).
 • International Service fee: 90 USD (ca 900 SEK).

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Columbia University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Columbia University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Columbia University, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Columbia University, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: