Visa studentum.se som: Mobil

Studera på Ålsta folkhögskola!

Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är skolan för dig som vill kombinera fantastisk miljö med att få grundläggande behörighet eller utveckla och fördjupa ett intresse du redan har! Här kan du exempelvis studera:

• Hälsa för livet • Intergationspedagog
• Musikerlinjen • Konstlinjen
• Musikpedagog • Gymnasiebehörighet
• Artistlinjen • Grundskolebehörighet


Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter.  Fränsta – i den vackra och intressanta dalgången utmed Ljungan dryga 6 mil från Sundsvall samt även i centrala Sundsvall.

Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från dina förutsättningar som individ. Det innebär att du har stora möjligheter att själv utforma din utbildning och du får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom dina studier.

Möjlighet att bo på internat i Fränsta

Om du väljer att studera i Fränsta, finns det möjlighet att bo i korridor på internet. Det är trivsamt och här blir ni som en familj! När du bor och äter på skolan ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag under vardagarna (ej middag på fredagar). Det är inga problem om du är vegetarian. Det går även att ordna med annan särskild kost. På helgerna är matsalen stängd, men deltagarna laga ofta mat och äter tillsammans. Tjusningen med att bo på folkhögskola är att man alltid har någon att umgås med.

Ålsta Folkhögskola i Sundsvall är en dagfolkhögskola, det vill säga att du ordnar med ditt boende på egen hand. Skolan ligger i Metropolhuset, precis vid Mittuniversitetets Campus. Sundsvall är rikt både vad det gäller musik, sport, nöje och kultur. 

Engagemang, kreativitet och bildning

Ålsta Folkhögskolas vision är att dem tror på den bildade människans styrka och vill vara en mötesplats som erbjuder tid och utrymme för bildning. Tillsammans har Ålsta Folkhögskola satt upp ledord som dem känner genomsyrar all verksamhet på skolan. Dessa är engagemang, kreativitet och bildning.

Med bildning menar Ålsta Folkhögskola eftertänksamhet och att ha förmåga att urskilja olika perspektiv. Förutsättningen för att detta ska uppfyllas är att teorin måste möta verkligheten. Kunskapen ska förenas med känslan, man "vet" inte förrän man har tänkt själv.


För mer information om Ålsta Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Ålsta Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Ålsta Folkhögskola

 Fyll i dina kontaktuppgifter

 Skicka din intresseanmälan

 Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
840 12 Fränsta


Recensioner

Sofia   |   2017-03-21
Varm härlig stämning där man får testa det mesta i musikväg och utvecklas. Rekommenderar starkt denna linje för den som vill fördjupa sig mer i sitt ledarskap och musik. För den som vill använda musik och rytm som ett verktyg och hjälpmedel. Under mina 2 år har jag fått testa på allt från Babyrytmik till rock ensemble. Här finns något för al...
Visa mer
          (5)
Magdalena   |   2017-03-21
En oerhört rolig och givande utbildning. Även om det finns olika nivåer i klassen så får alla en chans att utvecklas. T.ex. vissa kanske knappt har dansat innan och får då hjälp med grunderna medan andra som dansat mer får lära sig mer detaljer. Vilket gör att man verkligen får den hjälp man behöver i alla ämnerna
          (4)
Linda   |   2017-03-21
Nu när jag snart har gått färdigt musikpedagoglinjen kan jag blicka tillbaka och konstatera att jag har lärt mig massor och haft väldigt roligt! Jag är väldigt nöjd med vad dessa två år har gett mig, både i min musikaliska och personliga utveckling. Det blev det högsta betyget därför att det finns så många delar av den här utbildningen som jag v...
Visa mer
          (5)