Folkhögskoleutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Folkhögskoleutbildningar


24 jan 2012
Beteendevetare på distans
Är intresserad av att utbilda mig till beteendevetare på distans. Är utbildad till behandlingsassistent i nuläget. Vore tacksamm för svar. MVH/Annette Bohman

Svar:

Hej Annette!

Jag sökte på kategori "beteendevetenskap" och ort "distans" i vår söktjänst och dessa utbildningar kom upp. Titta om någon är för dig, om du blir intresserad av en kan du lämna en intresseanmälan, då kontaktar skolan dig med mer information!

Vänligen
Emma

21 jan 2012
Söka utbildningar
Hej!
Jag är en tjej på 24 år som tidigare studerat 2 år på folkhögskola (1 år bibellinje och 1 år media & kommunikation), som drömmer om att arbeta med något konstnärligt och kreativt. Jag älskar dans. teater, musik och att skapa men jag verkar inte hitta någon bra utbildning som matchar mina erfarenheter så att säga. Det var väldigt längesedan jag sysslade med något av det, och jag kan absolut inte tänka mig något "okreativt" jobb där man inte får vara konstnärlig på något sätt. Samtidigt så tycker jag att i princip alla utbildningar inom kategorin är väldigt svåra att komma in på. Jag behöver verkligen hjälp och förslag!
MvH Nicole

Svar:

Hej!

Om du använder Studentums söktjänst kan du specificera inom vilka kategorier du vill studera. Du kan även fritextsöka för att få precis de resultaten du vill ha.

Du kan även rikta dig till studievägledare. De finns på skolor runt om i landet och kan hjälpa till att hitta en utbildning som passar just dig. Ta dock kontakt med flera olika, från olika skolor, så att du får en bredare syn på vilka utbildningar som finns.

Lycka till, hoppas du hittar någonting som passar!

Vänliga hälsningar
Benjamin

21 jan 2012
Personligtränare
Hej! Jag är intresserad av träning och hälsa och skulle kunna tänka mig att jobba
som personlig tränare (PT) i framtiden. För att bli det ska man ju gå en PT-utbildning, men spelar det någon roll vilket program jag väljer på gymnasiet innan? Jag går i åttan nu. Och vad är era tips för att lyckas som PT? Sedan undrar jag hur möjligheterna att försörja sig som PT egentligen ser ut?

Svar:

Hej, det finns inga krav på vilken gymnasieutbildning du gått. Här kan du kan hitta ett flertal utbildningar som leder till personlig tränare. Där kan du se vilka förkunskaper som krävs för att du skall kunna gå utbildningarna.

Det är bra om du regelbundet tränar varierat så att du får en bra och bred bas.

Lycka till i framtiden!

Hälsningar
Benjamin


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in