Här finns jobben 2026

Vilket yrke ska du satsa på att utbilda dig inom? Arbetsförmedlingen släppte nyligen en prognos över tillgängligheten på jobb 2026. Här listar vi några av de yrken som har hög efterfrågan och liten konkurrens så att du har koll på vad som ger bäst möjligheter till jobb. 

Vill du veta var du har störst chans till att få jobb? Då har du kommit rätt! Arbetsförmedlingen har en ny prognos över tillgängligheten på jobb 2026. Här listar vi några av de yrken som har hög efterfrågan och liten konkurrens så att du har koll på vad som ger bäst möjligheter till jobb. 

Om du har tankar på att börja studera är det till stor fördel att veta hur arbetsmarknaden kommer se ut framöver. Då får du koll på vilka yrken som har goda jobbmöjligheter inom de närmaste åren. Det gör att du kan välja rätt utbildning och öka din chans till att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Prognosen visar att det finns många tillgängliga jobb inom vård, bygg- och anläggning, läraryrket och IT både inom ett år och inom fem år. 

Arbetsförmedlingen bedömer att utbildning fortsatt är viktigt då det är en betydande faktor för att få ett jobb. De flesta yrken kräver en utbildning såsom en yrkes- eller högskoleutbildning då arbetsgivare värdesätter eftergymnasial utbildning. 

Yrken med stor chans till jobb 2026 på högskolenivå:

Yrken med stor chans till jobb 2026, övriga utbildningsnivåer:

Källa: Arbetsförmedlingen


Annonser