Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Här finns jobben 2026

Vill du veta var du har störst chans till att få jobb? Då har du kommit rätt! Arbetsförmedlingen har en ny prognos över tillgängligheten på jobb 2026. Här listar vi några av de yrken som har hög efterfrågan och liten konkurrens så att du har koll på vad som ger bäst möjligheter till jobb. 

Om du har tankar på att börja studera är det till stor fördel att veta hur arbetsmarknaden kommer se ut framöver. Då får du koll på vilka yrken som har goda jobbmöjligheter inom de närmaste åren. Det gör att du kan välja rätt utbildning och öka din chans till att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Prognosen visar att det finns många tillgängliga jobb inom vård, bygg- och anläggning, läraryrket och IT både inom ett år och inom fem år. 

Arbetsförmedlingen bedömer att utbildning fortsatt är viktigt då det är en betydande faktor för att få ett jobb. De flesta yrken kräver en utbildning såsom en yrkes- eller högskoleutbildning då arbetsgivare värdesätter eftergymnasial utbildning. 

Yrken med stor chans till jobb 2026 på högskolenivå:

Yrken med stor chans till jobb 2026, övriga utbildningsnivåer:

Källa: Arbetsförmedlingen

Senast uppdaterad: 10 nov 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-01-29

Maxa chanserna att komma in på din drömutbildning

HJÄLP! Jag har dåliga betyg, dags att säga hejdå till utbildningarna med höga antagningspoäng. Eller? Nej då, det finns flera vägar att ta. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-22

Därför ska du våga byta karriär mitt i livet

Funderar du på att skola om dig och byta karriär? Du är inte ensam! Vi har samlat det du behöver veta om att byta bana, oavsett var i livet du befinner dig. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-09-30

Yrkesinspiration

Vad ska du bli när du blir stor? Det kan kännas svårt att hitta en utbildning eller ett yrke som passar just en själv! Då kan det vara skönt att få inspiration och information från andra. Här hittar du intervjuer med personer som jobbar inom olika yrken!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in