Utbildning till Redovisningsekonom

04 okt 2010
FRÅGA
Hej! Jag läser just nu "Redovisningsassistent", distans via NTI, och blir klar med den utbildningen i maj 2011. Är intresserad att läsa till Redovisningsekonom, distans efter det. När kan jag söka till denna utbildning?

Svar:

Hej,

Idag finns det flera olika utbildningstyper att välja bland för dig som vill studera till redovisningsekonom. Vill du ha mera praktik i din utbildning så är en YH- eller KY-utbildning att rekommender, där det ingår praktik, så kallad LiA (Lärande i Arbete), som utgör en tredjedel av utbildningen. På så vis får du möjlighet att nyttja dina teoretiska kunskaper praktiskt.

Du kan även välja att läsa en högskoleutbilding, som ger dig en kandidatexamen efter avslutade studier. Möjligheterna är många, och du kan göra flera intresseanmälningar för att få mera information om respektive utbildning och utbidlningsanordnare, innan du fattar ditt beslut om utbildning och skola.

När utbildningarna startar varierar beroende på utbildnilngstyp etc. För att få information om nästa kursstart kan du läsa mer om utbildingarna. I sammanfattningen brukar ansökningsdatum samt kursstart stå angivet. Gör det inte det, kan du gå vidare till utbildningsanordnarens hemsida eller också kontakta dom direkt.

Du finner utbildningar till redovisningsekonom här på Studentum.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀