Akademiska program

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Senaste frågorna inom Akademiska program

Kandidatexamen i juridik
Hej!

Jag skulle vilja plugga en jurist kandidatexamen i antingen Skåne eller Göteborg för att sedan vidareutbilda mig till advokat eller åklagare beroende på vad jag fastnar för. Vad heter utbildningen som ger detta? Hittar bara juristprogrammet och vet inte om det är rätt. Vore tacksam för hjälp!

Mvh Rebecca
Svar:

Hejsan!

Om du vill ta en kandidatexamen i juridik är det juristprogrammet som gäller, precis som du är inne på. Här kan du läsa mer om juridik.

Lycka till!

Vänligen
Emma

Masterexamen i juridik utomlands
Hej jag har en kandidat examen i juridik. Jag undrar om jag kan göra Master i juridik eller psykologi i England och därmed få möjligheten till jurist examen och psykolog examen?. Tyvärr så har jag frågat min skolas yrkesvägledare men hon vet ingenting. Tack i förhand Sara
Svar:

Hej Sara!

Du kan inte studera en masterexamen i psykologi om du inte studerat en kandidatexamen i psykologi tidigare.

Jag gjorde en sökning i vår söktjänst på "utbildning i Storbritannien" samt "juridik" och dessa kom upp. Du kan lämna en intresseanmälan till någon av skolorna/utlandsförmedlarna så kontaktar de dig med mer info samt svarar på dina frågor om du uppger några i fritextfältet.

Lycka till!

Vänligen
Emma

Släpande högskolekurs - konsekvenser?
Jag har en fråga angående högskolestudier.
Jag studerade hösten 2010 på MDH Eskilstuna, en företagsekonomikurs på 30p.
Den sista tentan på 4,5p missade jag dock p.g.a en längre tids sjukdom och efter att jag kommit tillbaka så fick jag ett arbete som jag började på.
Jag har alltså inte skrivit den sista tentan som jag då fick U på och därmed så har jag inte fått något betyg på kursen. Kan jag läsa upp det betyget?
Spelar mitt ofullständiga betyg någon roll för eventuella framtida högskolestudier?

Tack på förhand.

/Frida
Svar:

Hej Frida!

Jag tycker att du ska ta kontakt med MDH direkt. Du borde kunna få komma dit och tenta av kursen så att du får dina 30 hp i företagsekonomi. Om du väljer att inte göra detta kommer det inte få några konsekvenser för ditt framtida studerande, så länge du inte väljer en utbildning där 30 hp företagsekonomi är ett krav för behörighet. CSN kan ha synpunkter om du söker studiemedel och ligger efter i kurser, men inte när det gäller så lite poäng som 4,5 hp.

Vänligen
Emma

Visar 1-3 av 451 frågor
1
2
3
4
...
151

Annonser