Visa studentum.se som: Mobil
Läraren Anton som talar inför två elever

Utbilda dig till lärare för att kunna göra skillnad

Anton älskar att se människor utvecklas och lära sig nya saker. Han menar att är man på rätt plats så kan man göra en otrolig skillnad för en enskild individs skoltid och framtid.

Varför har du valt att utbilda dig till ämneslärare inom religion?

– Läraryrket låter mig verkligen göra skillnad för eleverna genom att hjälpa dem att utvecklas som människor och att tillgodogöra sig viktiga kunskaper om världen. Jag brinner särskilt för de elever som inte alltid lyckas i skolan och som ibland behöver någon som ser dem som individer och inte bara som "stökiga elever". 

Vad är det bästa med din utbildning?

– Det bästa med lärarutbildningen är de fördjupade samtalen och diskussionerna med kurskamraterna, som sker både i föreläsningssalarna och över en kopp kaffe i biblioteket. Genom att bolla svåra frågor och ifrågasätta varandras tankar kring lärande och undervisning, så känns det verkligen som att man växer i sin roll som lärare. 

Hur känner du att din utbildning ger dig förutsättningar att göra skillnad?

– De allra flesta minns en eller ett fåtal lärare som verkligen gjort skillnad för deras skolgång och personliga utveckling. Det kan handla lika mycket om att hjälpa elever nå en högre förståelse inom ämnet som att få dem att känna tillit till sin egen förmåga. Jag är övertygad om att rätt lärare på rätt plats, kan göra enorm skillnad för en elevs skolgång och framtid. 

Vad är det bästa med JU?

– Jag uppskattar att det är högt i tak i föreläsningssalarna (både bildligt och bokstavligt talat). Det är ju givetvis trevligt att lokalerna är fräscha, men framför allt så syftar jag på att det brukar ges mycket utrymme för diskussion och samtal om innehållet i föreläsningarna.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Förutom att resa till Nya Zeeland med min fru och besöka Hobsala så hoppas jag på att få arbeta inom skolans värld i många år framöver, att fortsätta träffa nya elever och att försöka ge dem de bästa förutsättningarna för att lyckas i livet. Förhoppningsvis så kommer jag en dag att kunna möta några av dem senare i livet och känna att jag varit delaktig i deras utveckling. 

// Anton Ljungvall, student på Ämneslärarprogrammet med inriktning religion, Jönköping University

Läs gärna mer om alla våra lärarutbildningarHögskolan för lärande och Kommunikation vid Jönköping University.


Senast uppdaterad: 26 feb 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Facility manager

Marian Paris, 42, har alltid tyckt att det är spännande med fastigheter, service och hållbarhet. Det fick honom att läsa till Facility Manager på Affärshögskolan. Bara tre månader efter examen blev han erbjuden jobb inom den bransch han alltid drömt om! - Utbildningen ger starka möjligheter att lyckas få jobb, säger han.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Kiropraktor

Vi träffar Fredrik som är utbildad kiropraktor och berättar för oss om sin utbildning och hur det är att driva Kiropraktorbåten - en båt som åker runt i Stockholms skärgård och erbjuder behandlingar för de som bo på öarna!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-19

Tapetserare

Hur är det att jobba som Tapetserare? Vi har träffat Elin Nilsson som har gått utbildningen Hantverkslärling och nu driver sin egen verksamhet Elins Tapetserarverkstad i Ystad. Läs mer om utbildningen och hur det är att jobba som tapetserare här!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in