Visa studentum.se som: Mobil

Skarpnäcks folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola - En mötesplats för olika kulturer 

På skolan vill man se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. På Skarpnäcks folkhögskola erbjuds ett brett kursutbud att välja inom. 

Demokratiprojekt för att utveckla skolan

På alla kurser arbetar du i ett gemensamt demokratiprojekt för att utveckla skolan. Du arbetar med mänskliga rättigheter, storstaden och världen i och utanför Sverige. Skolan hjälper dig så att du kan hitta ditt sätt att lära dig och utveckla din studieteknik. Du sätter själv upp mål för din utveckling för att få lagom stora utmaningar utifrån dina behov. Kurserna är sammanhållna med flera ämnen, du studerar i grupp utifrån din nivå.

Skarpnäck - modern förort i sydöstra Stockholm

Folkuniversitetet är huvudman för Skarpnäcks Folkhögskola. Tillsammans med Södra Stockholms folkhögskola (f.d. Långbro folkhögskola) och Sundbybergs folkhögskola bildar vi Stiftelsen Stockholms Folkhögskola. Skolan ligger i en ung stadsdel på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skarpnäck är en modern tätbebyggd förort med 9.000 invånare.

En mötesplats där fördomar och främlingsfientlighet bekämpas 

På Skarpnäcks folkhögskola strävar man efter en helhetssyn på samhället och människan. Skolan är en mötesplats där man tillsammans bekämpar fördomar och främlingsfientlighet och skapar engagemang för världen - lokalt och globalt.  Folkhögskolan ligger i direkt anslutning till bostadsområdet och några minuters promenad från T-Banan. Den är en dagfolkhögskola utan möjligheter till bostad. Bussar som förbinder skolan med bland annat Farsta, Älvsjö, Fruängen och Gullmarsplan stannar i närheten av skolan.


För mer information om Skarpnäcks Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Skarpnäcks Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Skarpnäcks folkhögskola

Hitta till utbildaren

Skarpnäcks Folkhögskola

Horisontvägen 26
128 34 SKARPNÄCK


Recensioner

Matilda
(4)
Jag är superglad över att ha fått möjligheten att gå denna utbildning. Det finns definitivt många förbättringspunkter, men generellt så är jag väldigt nöjd.
Love
(4)
Ambitiöst och spännande kursupplägg, bra innehåll och duktiga och engagerade lärare i Barcelona. Praktiken på America solidaria var rolig och givande. Dock krävs mycket självständigt engagemang för att kursen ska bli meningsfull.
an
(5)
Riktigt bra utbildning
Beställ information

För att få mer information om Skarpnäcks Folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skarpnäcks Folkhögskola
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 25 recensioner