Studera i Luleå

Sveriges nordliga metropol

Funderar du på att studera i Luleå? I Luleå finns forskning och utbildning i världsklass. Staden är värd till Skandinaviens nordligaste tekniska universitet och har över 17 000 studenter. Hitta din utbildning i Luleå nedan!
Visar 1-20 av 147 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 147 träffar
1
2
3
4
...
8

Mer om Studera i Luleå

I Luleå kommun bor cirka 75 000 invånare, varav drygt 17 000 av dessa är studenter. Varje år undersöker Statistiska Centralbyrån hur nöjda de svenska kommunernas invånare är med fritidsutbudet i sin kommun. Luleå ligger alltid bland de främsta i denna undersökning. Du som väljer att studera i Luleå kommer med andra ord inte behöva oroa dig för att ha tråkigt.

Ett aktivt studentliv väntar dig som vill plugga i Luleå

Luleå är helt klart en studentstad för den aktive. Kultur-, sport- och fritidslivet är väldigt stort i staden. Du som vill plugga i Luleå kan syssla med allt från aikido, amerikansk fotboll och bågskytte till fågelskådning, terränglöpning och långfärdsskridskor. Staden har också ishockey och basket på elitnivå.

Studier i Luleå

I Luleå finns ett av Sveriges mest moderna centrum för kultur, Kulturens Hus. Kulturens Hus är centralt beläget och har både bibliotek, konsertsalar och konsthallar som varje år gästas av stora artister och konstnärer.

Studera i Luelå och upplev Norrbotten

Luleå centrum är omgivet av vatten och naturen finns runt knuten med allt vad denna har att erbjuda. I Luleå finns också en vacker skärgård som är helt unik eftersom det är den enda bräckvattensskärgården i världen. Luleås skärgård är en upplevelse sommartid såväl som vintertid. Vintrarna i Luleå är långa och kalla, medan somrarna är korta. Klimatet i Luleå är dock varmare än vad många tror, tack vare golfströmmen. Staden har därför varmare klimat än många städer som ligger betydligt längre söderut.

Känns Luleå avlägset? Strax utanför staden finns Luleå Airport. Fem kilometer utanför Luleå går väg E10. Det finns också direkttåg till Stockholm i form av nattåg.  

Studentbostad i Luleå

Nu när du vet mer om Luleå stad återstår bara att hitta en utbildning i Luleå. Du som redan vet vad du vill studera i Luleå bör börja fundera på boende. Det finns studentbostäder att söka för dig som blivit antagen till en utbildning i Luleå. Överlag är det lättare att få bostad i Luleå om man jämför med större städer som Stockholm och Göteborg. Men precis som i alla andra städer gärller det att vara ute i god tid samt vara aktiv i sitt sökande. Lycka till!

Jämför dina favoriter