Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

NBI - Handelsakademin
Sammanfattning
YH-utbildning
Luleå
Klassrum
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-08-21 - Luleå
Sista ansökan: 2023-05-21

Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

Vill du jobba med bokföring och ekonomisk redovisning? Utbildningen till Redovisningsekonom med löneadministration dig kompetens i rollen som t ex redovisningsekonom, ekonomiassistent eller löneadministratör.

Utbildningen Redovisningsekonom med löneadministration vänder sig till dig som trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både inom och utanför verksamheten. Det passar dig som är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv.

En redovisningsekonom arbetar med bokföring och ekonomisk redovisning i företag eller andra typer av verksamheter. Ditt ansvar är att att se till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms redovisas korrekt och betalas i rätt tid. Du kommer också att hantera alla in- och utbetalningar samt delta i arbetet med bokslut och årsredovisning.

Ibland deltar redovisningsekonomen i budgetarbetet och gör beräkningar av hur stora intäkter och utgifter för en viss tidsperiod bör vara för att nå lönsamhetsmålen.

Yrkesroller efter utbildningen 

  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult, bokföring, fakturering
  • Redovisningskonsult, bokslut, deklaration
  • Redovisningsassistent
  • Ekonomiassistent


Dina möjligheter till jobb

Möjligheterna är stora för ekonomer och arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken typ av företag som du jobbar på. Efter några år i praktiken kommer du att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult enligt SRF:s och FAR:s krav. Du kommer även att kunna säkerställa kvaliteten i ditt arbete genom kunskap om REKO och god redovisningssed.

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (10 + 12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

För mer information om Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt:

  • Lägst betyg E i Matematik 2
  • Lägst betyg E i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Utbildningens form

Studieform och upplägg

Heltid under dagtid, 85 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning på skolan och online, 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens innehåll

Excel och IT-system 15


Företagsekonomi 25


Redovisning 1, 2 och 3 à 25p- 75


Ekonomistyrning 20


Handelsrätt 50


Löneadministration 30


LiA 1 50


Beskattningsrätt 20
Beskattningsrätt, fortsättning 40


LiA 2 70


Examensarbete 20


Konsultrollen 10

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen 425 Yh poäng

Videoreportage

Reportage

Från alpina juniorlandslaget till redovisningsekonom

Ibland kan det kännas svårt att gå från ett läge till ett annat och hitta en ny väg i livet. Charlotte Ceder Öhlund fick ge upp sin karriär inom alpin skidåkning på grund av skador. Men hon laddade om och nu tar hon YH-examen som Redovisningsekonom.NBI - Handelsakademin

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...


Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

NBI - Handelsakademin

Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration från NBI - Handelsakademin, fyll i följande uppgifter: