YH-utbildning

Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

Vill du hantera ekonomisk redovisning och information? Då är yrkesrollen Redovisningsekonom och utbildningen Digital Redovisningsekonom/-konsult med löneadministration rätt för dig. Som Redovisningsekonom arbetar du med bokföring, ekonomisk redovisning, hantering av avgifter och skatter samt löneadministration

En Redovisningsekonom har en central och viktig roll inom företag och organisationer eftersom de ansvarar för att hantera och rapportera företagets ekonomi på ett korrekt och lagligt sätt. Rollen som Redovisningsekonom innebär ansvar för bokföring, ekonomisk redovisning och korrekt hantering av arbetsgivaravgifter, skatter och moms. Ditt deltagande i bokslut och årsredovisning ger en helhetsbild av företagets ekonomi och stödjer beslutsfattandet för att nå lönsamhetsmålen.

En Redovisningsekonom med löneadministration intar en nyckelposition inom hanteringen och administrationen av företagets lönefrågor med hjälp av avancerade digitala verktyg och system. Deras mångfacetterade arbetsuppgifter inkluderar löneberäkningar, administration av lönesystem, efterlevnad av lagstiftning och regelverk, kommunikation med anställda, generering av rapporter och samverkan med andra avdelningar.

Utöver interna positioner kan redovisningsekonomer även arbeta som konsulter eller på redovisningsbyråer som tillhandahåller ekonomiska tjänster till olika kunder. Som redovisningskonsult intar du en än mer konsultativ och rådgivande roll för kunderna.

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin.se.

24 v värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Under lärande i arbete (LIA) följer du de arbetstider som gäller på praktikföretaget.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

För mer information om Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Luleå

Så ansöker du

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt:

  • Lägst betyg E i Matematik 2
  • Lägst betyg E i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens form

Utbildning på NBI/Handelsakademin

Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogik och format. I undervisningen blandar vi nätbaserat lärande med lärande i klassrum och lärande i arbete. Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Läs mer om vår studieform på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens innehåll

Excel och IT-system 15


Företagsekonomi 25


Redovisning 1, 2 och 3 à 25p- 75


Ekonomistyrning 20


Handelsrätt 50


Löneadministration 30


LiA 1 50


Beskattningsrätt 20
Beskattningsrätt, fortsättning 40


LiA 2 70


Examensarbete 20


Konsultrollen 10

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 425 Yh poäng

Reportage

Från alpina juniorlandslaget till redovisningsekonom

NBI - Handelsakademin

Ibland kan det kännas svårt att gå från ett läge till ett annat och hitta en ny väg i livet. Charlotte Ceder Öhlund fick ge upp sin karriär inom alpin skidåkning på grund av skador. Men hon laddade om och nu tar hon YH-examen som Redovisningsekonom.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital redovisningsekonom/-konsult med löneadministration

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NBI - Handelsakademin
Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...

Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights