Visa studentum.se som: Mobil

NFTC

NFTC utvecklar och tillhandahåller utbildningar med olika inriktningar inom flygteknikområdet.

Vi utbildar flygtekniker med primär inriktning mot helikopter inom ramen för Yrkeshögskolan. Vi samverkar med utbildningarna i Klippan och Nyköping för att ge de studerande en möjlighet att examinera i både helikopter och flygplan. Flygteknikutbildningen är en av Luleås lokala profilgrenar.

NFTC samverkar med ett antal olika flygföretag i såväl närregionen som över hela landet, där studenterna får delar av sin praktiska utbildning. Stor vikt läggs även vid kvalificerad fortbildning för personalen samt internationella kontakter och utbyten.

NFTC är medlem i den Europeiska organisationen EAMTC(European Aviation Maintenance Training Committee) där stora delar av de europeiska ländernas och flygbolagens tekniska utbildningsorganisationer är representerade. EAMTC arbetar med gemensamma frågor som rör regelverken inom EASA och är en remissinstans till dessa regelverk.

Utbildningarna förbereder för:

  • Arbete inom flygteknisk underhållssektor som certifierande personal (personal med egna ansvarsbefogenheter i flygteknisk verksamhet) eller icke certifierande personal.
  • Vidare studier på högskola/universitet där man kan söka till exempelvis flygdriftsingenjör.
  • En militär karriär som yrkesofficer i flygteknisk tjänst.För mer information om Nordiskt FlygTeknikCentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yh-utbildning
Fordon / Transport
Flyg Ort Snittbetyg
Flygtekniker Luleå

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Nordiskt FlygTeknikCentrum

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiskt FlygTeknikCentrum

Luftfartsvägen 11
972 54 Luleå

Beställ information

För att få mer information om Nordiskt FlygTeknikCentrum via mejl, fyll i följande uppgifter: