Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik 120 hp

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Masterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik

Utvecklingen inom elektronik och automation går rasande fort. Men utvecklingen av automationsteknik är en förutsättning för framgång i de flesta industrigrenar. Vill du vara med i den utvecklingen? Då är det här tvååriga masterprogrammet något för dig.

Automation – vad framtiden behöver

Programmet är specialiserat mot sensorteknik, signalbehandling, avancerade styr­system, robotik, samt maskinseende och bildbehandling. För att du ska kunna praktisera dina kunskaper finns ett speciallaboratorium tillgängligt dygnet runt.

Hållbar utveckling

Som Master i elektroteknik specialiserad inom automationsteknik från Högskolan i Gävle kommer du att ha skaffat dig gedigna kunskaper och verktyg för att utveckla samhället i en mer hållbar riktning.

I utbildningen finns naturliga kopplingar framför allt till FN:s hållbarhetsmål 7, 9 och 11 rörande Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.

Utveckling i din framtid

Masterexamen med inriktning på elektroteknik, specialiserat på automation, gör dig kvalificerad att arbeta med bl.a. automation på FoU-avdelningar. Programmet förbereder dig också för forskarstudier.

Programmet vänder sig till både svenska och utländska studenter och undervisningen sker på engelska. Programmet följer den europeiska utbildningsstandarden (Bologna-modellen).

För mer information om Masterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik 120 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng - 90 högskolepoäng inom huvudområdet elektronik, inklusive/samt 7,5 hp signalbehandling - 30 hp matematik innefattande studier i linjär algebra och flervariabelanalys. Engelska 6.

Urval
Högskolepoäng

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Masterprogram i elektronik med inriktning mot automationsteknik 120 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights