Pär fick drömjobbet innan examen

Pär fick drömjobbet innan examen

Pär Evstrand läser yrkeshögskoleutbildningen Industriell
elektroniktekniker (numera Produktionstekniker inriktning elektronik) och hittade sitt drömjobb under kursen Lärande i arbete (LIA)

– Genom LIA:n skapar man värdefulla kontakter och det var så jag hittade mitt drömjobb på NOTE i Torsby. Det känns otroligt roligt att redan ha en trygg anställning, säger Pär Evstrand, studerande på yrkeshögskoleutbildningen Industriell elektroniktekniker på Karlstads teknikcenter.

Under yrkeshögskoleutbildningen Industriell elektroniktekniker ingår 20 veckors LIA där de studerande får prova på yrket på plats på ett företag. Många studerande har under denna tid knutit värdefulla kontakter för framtiden som har genererat i en anställning.

– En stor fördel är att man lär sig branschrelevanta kunskaper och erfarenheter som företagen efterlyser och därmed blir man eftertraktad på arbetsmarknaden. Under LIA:n har man möjligheten att visa upp sig för framtida potentiella arbetsgivare och man får också med sig enorma mängder kunskaper och färdigheter. Jag har bland annat tagit lödcertifikat enligt försvarsstandard FSD5115 G och FSD5115 YR, säger Pär.

Stort intresse för elektronik

– Jag har alltid varit intresserad av elektronik och ellära. När jag hittade utbildningen via en annons på Facebook, så sökte jag och det känns som helt rätt yrke för mig, säger Pär.

Innan Pär startade yrkeshögskoleutbildningen Industriell elektroniktekniker arbetade han som vikarierande förskolelärare, men har alltid ägnat en stor del av hans lediga tid med att löda, bygga, reparera och serva elektroniska produkter på hobbynivå.

– Att vara intresserad och ha ett genuint intresse av elektronik och ellära är enligt mig något som underlättar för både studier och chansen till arbete, säger Pär.



Läs mer om Yrkeshögskolan i Karlstad

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Yrkeshögskolan i Karlstad

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.