Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Magisterprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Umeå

Om utbildningen

Magisterprogrammet i Medie- och kommunikationsvetenskap är en ettårig utbildning som syftar till att ge den studerande både breddad kompetens för problemlösning inom arbetsliv såväl som förberedande kunskaper för fortsatta akademiska studier på forskarnivå. Under utbildningen får studenterna både fördjupa sig i teoretiska klassiker och orientera sig inom ämnets forskningsfront. Särskild uppmärksamhet ägnas metoder för insamling, analys och visualisering av digitala dataflöden, liksom bransch- och samhällsutmaningar i ett föränderligt medielandskap. Utbildningen avslutas med ett självständigt arbete.

 

Termin 1

Första terminen avhandlar metoder, teoribildning och praktiska tillämpningar inom såväl historiska som samtida skeenden. Undervisningen är forskningsnära och innehåll anpassas fortlöpande efter forskningsfronten och den medierade samhällsutvecklingen.

 

Termin 2

Den andra terminen består teoretisk och metodologisk fördjupning inom Medie- och kommunikationsvetenskap, samt en magisteruppsats (15 hp). Under terminen förutsätts den studerande självständigt välja och efterforska sitt uppsatsämne.

Så ansöker du

Kandidatexamen i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights