Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogrammet i fri konst

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Umeå

Om utbildningen

Konsthögskolan i Umeå är en del av Konstnärligt campus. Sedan 2012 håller vi till i nya, moderna lokaler, vackert och centralt belägna vid Umeälvens strand. Som student hos oss får du en god inblick i och förståelse för konstens roll i dagens samhälle och hur den har förändrats över tiden. Vidare övar du din förmåga att kritiskt granska, debattera och skriva om konst. Fokus ligger på det egna individuella konstnärliga uttrycket. 

Vi har varje år ett mycket stort antal sökande till vårt kandidatprogram. Efter sista ansökningsdatum väljer en jury ut ett antal sökande för intervju varav ca 15- 20 av dessa erbjuds plats. Totalt läser ca 75 studenter på skolan. Förutom ett kandidatprogram och ett masterprogram inom fri konst ges en eller flera sommarkurser varje år.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och godkänt arbetsprov samt Engelska 6. Vid pågående gymnasiala studier måste grundläggande behörighet styrkas senast sista kompletteringsdag för nationella höstomgången.

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights