Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning – Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Falun, Sandviken
75 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Falun
2020-08-24
2020-07-28

Falun
2020-11-02
2020-09-15

Falun
Kontinuerliga starter

Sandviken
Kontinuerliga starter

Undersköterska yrkesutbildning – Falun

Vill du arbeta med människor som är i behov av vård, omsorg, stöd eller service?

Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att arbeta inom vård och omsorg som exempelvis undersköterska, skötare inom psykiatrin, boendestödjare, stödassistent, boendeassistent, ledsagare eller vårdare. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom vård och omsorg.

Fakta

Antal poäng: 1550 poäng
Utbildningens längd: ca 60 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal fr.o.m. 1 aug: Åsgatan 15 i Falun

Omfattning

Hela Vård- och omsorgsutbildningen Falun omfattar 1550 poäng. Du läser gemensamma kurser (950 poäng) och därefter väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom (600 poäng).

Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier (IAS). Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplatt-formen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

Inriktningar - I din utbildning ska du välja en av nedanstående inriktningar

Äldreomsorg
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen exempelvis inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.

Psykiatri
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård exempelvis på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller i brukarens hem.

Socialt behandlingsarbete
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som boendestödjare, stödassistent, boendeassistent, ledsagare, vårdare på en institution, behandlingshem eller ungdomshem.

Funktionsnedsättning
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som vårdare, personlig assistent där du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar. Arbetsgivare

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete för Vård och omsorg ingår för alla som inte har läst det tidigare. Gymnasiearbete är en större självständig uppgift om 100 poäng.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

KUI Falun UtbildningsCenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Falun. Vårt utbildningscenter ligger på Gruvgatan 2, plan 4, centralt i Falun.Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Fritid och friskvård. Vi utbildar på uppdrag av Falun och Sandvikens kommun. 

Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Drop-in på skolan varje onsdag kl. 13.00-15.00

För mer information om Undersköterska yrkesutbildning – Falun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska yrkesutbildning – Falun

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Malin
(5)
Utbildningen är bra.. bra lärare
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska yrkesutbildning – Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: