Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Barnskötare Elevassistent - Tierps kommun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Tierp, Östhammar
Klassrum
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Tierp
Löpande starter

Östhammar
Löpande starter
Vill du arbeta som med barn och unga i förskola, skola eller fritidsverksamhet?

Om utbildningen

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning

Utbilda dig för att arbeta med att barn och unga och bidra till deras utveckling. KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder en gymnasial yrkesutbildning (komvux) som ger dig kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent.

Att bli barnskötare eller elevassistent innebär att du arbetar med barn och unga på förskolan, i skolan, i fritidsverksamhet eller annan pedagogisk verksamhet. Utbildningen ger dig kunskaper om bland annat pedagogik, skapande verksamhet, specialpedagogik och barns lärande och växande.

Som barnskötare deltar du ofta i lekar och aktiviteter tillsammans med barnen. Du är med på utevistelser, i kreativa lekar och även sagostunder. Arbetet innebär också att utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med förskollärarna. Som elevassistent arbetar du i skolan med enskilda elever som behöver lite extra stöd. Du kan behöva agera som stöd i klassrumsundervisningen, på raster eller i fritidsverksamheten. En del av arbetet kan även innebära omvårdnad eller assisterande uppgifter.

Under vår yrkesutbildning får du lära dig om det vardagliga arbetet på en förskola, till exempel att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter, skapande verksamhet och hur barn utvecklas och lär sig i förskolan, skolan eller i fritidsverksamhet.

Behovet av arbetskraft inom yrket finns och du får redan under utbildningen praktisera dina kunskaper på en arbetsplats under din obligatoriska APL/Praktik.

Utbildningen passar både dig som redan har en viss kompetens inom yrket och dig som aldrig jobbat inom barn och fritid. Du får även bred grund om du vill vidareutbilda dig.

Studieupplägg

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen. Obligatoriska praktiska övningar och examinationer bokas via skolan och genomförs i Tierp-Östhammar.

APL/Praktik ingår i utbildningen

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i vår yrkesutbildning till barnskötare/elevassistent. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken.

Att få arbete efter utbildningen

Efterfrågan på barnskötare har varit god de senaste åren och fler personer med rätt utbildning och kompetens som tar hand om våra ökade barnkullar kommer alltid att behövas. Detta innebär att du som barnskötare kommer att ha möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

Efterfrågan på elevassistenter beräknas vara mycket god under 2022 och de kommande fem åren. En elevassistent är en mycket viktig resurs i skolan. Dessutom ökar antalet barn i skolan samtidigt som många inom yrket snart kommer att gå i pension. Det gör att du har goda möjligheter att få jobb som elevassistent, särskilt om du har en god utbildning som gör dig kvalificerad för yrket.

För mer information om Barnskötare Elevassistent - Tierps kommun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till denna utbildning via kommunens ansökan. Kommunen har kontinuerlig intagning vilket innebär att du kan söka när som helst under terminen.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent - Tierps kommun

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent - Tierps kommun från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: