Visa studentum.se som: Mobil

Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
10 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: september 2022 - Distans
Sista ansökan: Ansökan öppnar 30 maj 2022
Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner, 25 yh-poäng

Om utbildningen

Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner, 25 yh-poäng, 10 veckor, halvfart, distans

Forskning visar att det finns stora brister gällande både kunskap och rutiner kopplat till vårdhygien och smittspridning. Genom kontinuerlig utbildning av personal kan smittspridning och risk för vårdrelaterade infektioner minska.

Denna YH-utbildning vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som undersköterska eller skötare, elevassistent, habiliteringsassistent eller liknande inom LSS-verksamhet. För att vara behörig att söka denna utbildning ska du ha minst 1 år yrkeserfarenhet.

Du läser på distans och halvfart under 10 veckor så att du kan kombinera arbete med studier. 

Omfattning: 25 yh-poäng
Studietakt: 50%
Längd: 10 veckor
Studieform: Distans
Kommande studiestart: September 2022
Ansökan: Ansökan öppnar 30 maj 2022 

Målet med utbildningen

Yh-utbildningen ger kompetens för att du ska kunna ta ett utökat ansvar i din verksamhet i form av att avlasta chef, handleda kollegor och tillse att uppsatta rutiner följs samt bidra till att minska riskerna för smittspridning och därmed minska onödigt lidande för den enskilde.

  • Fördjupade kunskaper i smitta och smittspridning samt färdigheter i att minska smittspridning inom vård och omsorg
  • Kompetens att handleda sina kollegor i att förebygga samt minska smittspridningen i vård och omsorgssituationer
  • Fördjupande kunskaper vad vårdrelaterade infektioner innebär samt kompetens att förebygga dessa med hänsyn tagen till den enskildes integritet
  • Kunskap om föreskrifter inom vårdhygien samt färdighet att praktiskt omsätta dessa i verksamheten.
  • Fördjupade kunskaper om smittskyddsarbete i extraordinära situationer såsom pandemi/epidemi, smittrisker i arbetsmiljön samt smittförebyggande åtgärder för särskilt utsatta grupper i vård och omsorg.

Utbildningens upplägg

Inledande träff

Utbildningen inleds med en introduktion där vi går igenom utbildningens mål samt övergripande utbildningsplanering. Vi går även igenom skolans rutiner, lärplattform och onlinemötesplattform som blir de huvudsakliga verktygen under studierna.

Distans

Utbildningen bedrivs på distans med vissa schemalagda webbaserade träffar där den studerande ges tillfälle att omsätta kunskaper i nya sammanhang, att koppla samman teori och praktik samt att reflektera i grupp. Upplägget är anpassat för att underlätta för yrkesverksamma att kunna delta i undervisningen.

Lärare

KUI har anställda lärare som ansvarar för den övergripande undervisningen, utöver det har vi inbjudna föreläsare från arbetsliv och forskning som bidrar med kunskap och fördjupning utifrån sitt område.

Datorvana

Eftersom den största delen av utbildningen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier,Läs mer här

Särskilda förkunskaper

1 år motsvarande 50% som undersköterska eller relevant yrkesområde (LSS) så som skötare, elevassistent habiliteringsassistent eller liknande.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad via CSN.

Ansökan

Ansökan görs via vårt antagningssystem yh-antagning.se. När du skickat in din ansökan så granskar vi den och behöver du komplettera något så kontaktar vi dig. Eftersom kursen går helt på distans spelar det ingen roll vilken ort du väljer.

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser kommer ett urval göras bland samtliga behöriga sökande.  Urvalsgrund är yrkeserfarenhet 1 år omfattning 50% motsvarar 1 urvalspoäng. 1 år omfattning 100% motsvarar 2 poäng.

Kontakta KUI Yrkeshögskola

08-522 506 80

kui.se/yrkeshogskola

För mer information om Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 56 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: