Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska inom psykiatri

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Avesta, Botkyrka, Danderyd, Eskilstuna, Falun, Finspång - Visa alla  
3 terminer
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
2021-01-04

Falun
2021-01-11
Ansökan öppen 24 oktober- 24 november 2020

Katrineholm
2021-01-11

Linköping
2021-01-11
Ansökan öppen 12 oktober - 15 november 2020

Undersköterska inom psykiatri

Vill du arbeta med människor inom psykiatrisk vård? Då ska du läsa en yrkesutbildning inom Vård och omsorg med inriktning psykiatri. Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis skötare på en psykiatrisk avdelning eller öppenvårdsavdelning.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

I några kurser i utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Praktiska övningar

Under utbildningen kombinerar både teori och praktiskt lärande. Vi har metodrum och redskap för praktiska övningar inom vård och omsorg som exempelvis puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Praktiskt träning gör dig väl förberedd inför ett kommande yrke som undersköterska.

Möjliga yrken efter avslutad utbildning

Skötare inom psykiatrisk vård

Som skötare inom psykiatrisk vård arbetar du med patienter på en psykiatrisk avdelning eller öppenvårdsavdelning. I den vård och omsorg som kommunen är ansvarig kallas skötare ofta boendestödjare eller vårdare. En stor del av arbetet går ut på att stödja patienterna så att de upptäcker och utvecklar sin egen förmåga att klara sin vardag genom samtal och genom att skötare och patient tillsammans gör vardagliga aktiviteter, t.ex. lagar mat, städar och motionerar tillsammans. 

Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer möjligheterna till arbete som goda både på ett och fem års sikt. Det finns ett stort behov av att ersätta dem som går i pension den närmaste tiden och det har under de senaste åren utbildats för få skötare.

Boendestödjare

Som boendestödjare (boendeassistent) arbetar du med att motivera och stödja personer med psykisk funktionsnedsättning att kunna hantera sin vardag både i brukarens enskilda bostad och i närområdet. Du stöttar, peppar och uppmuntrar personen du jobbar med och hjälper hen att få ett bra och självständigt liv. Tillsammans gör ni praktiska saker som att betala räkningar, handla och laga mat. Din kanske viktigaste uppgift är att träna personens sociala förmåga.

Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer att boendestödjare har goda möjligheter till arbete både på ett och fem års sikt. Trots att många med olika utbildningsbakgrund kan arbeta bedöms tillgången inte vara tillräcklig för att möta upp efterfrågan.

Validering

Du som har yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa om det du redan kan.

Varför ska du studera hos KUI

  • Vi är specialister på utbildning inom vård och omsorg
  • Vi har engagerade lärare med gedigen yrkeskompetens
  • Vi har ett nära samarbete med yrkeslivet
  • Flexibla studieformer så att du kan kombinera arbete med studier
  • 9 av 10 elever kan rekommendera KUI till andra

Kontakta oss för mer info

Vi erbjuder utbildningen på flertalet orter i Sverige. Välkommen att kontakta oss för vägledning och mer information om möjligheter, yrkesutgångar och studieformer.

För mer information om Undersköterska inom psykiatri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till komvuxutbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad att gå en komvuxutbildning eller inte. Även om din hemkommun inte har avtal med oss, kan de ibland bevilja ansökningar till oss.

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Simon Wetterhäll Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!

Eva Edström Målet med mina studier är att sätta pränt på det jag kan, lära mig mer och för att man behöver ett betyg sen när man kommer ut. Jag vill ha så bra på fötterna som möjligt - då är man rustad! Jag är jättenöjd med utbildningen. Lärarna är jättekunniga och har sån inlevelse och ger så mycket av allt de kan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. 

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska inom psykiatri

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska inom psykiatri från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 51 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: