Visa studentum.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Älvkarleby
65 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande starter - Älvkarleby
Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby

Du läser på distans eller flexibelt utifrån dina behov. Du kan kombinera arbete med studier. Du läser denna utbildning via vårt utbildningscenter i Uppsala. I utbildningen ingår praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket. Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. På KUI möter du behöriga lärare med yrkeserfarenhet inom barn och fritid.

Antal poäng: 1300 poäng
Utbildningens längd: ca 65 veckor
Studieform: Distans eller Flex
Förkunskap: Svenska/Svenska som andraspråk – grundskolenivå

Studieformer

Distans

Du studerar via vår webbaserade lärplattform med handledning av lärare på distans. Obligatoriska praktiska metodövningar och examinationer sker på plats på vårt utbildningscenter i Uppsala.

Flex

Du studerar via vår lärplattform och har möjlighet till lärarledda studieträffar (föreläsning, seminarier, handledning praktiska övningar, examinationer) på vårt utbildningscenter i Uppsala. Mellan varje tillfälle arbetar du via lärplattformen.

Klassrum

Om du önskar läsa i klassrum kan du tala med kommunens yrkes- och studievägledare.

Fördjupning

En bit in i utbildningen väljer du en fördjupning som du vill specialisera dig inom. Du kan även välja en utökad påbyggnad för att få dubbelkompetens.

Barnskötare

Du får kompetens att arbeta sombarnskötareinom förskola- och fritidsverksamhet. Som barnskötare arbetar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn.

Elevassistent

Du får kompetens att arbeta som elevassistent inom skolan. Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Utökad påbyggnad

  • Lägg till kursen Specialpedagogik 2 i påbyggnaden för barnskötare så får du dubbelkompetens barnskötare/elevassistent
  • Lägg till kursen Skapande verksamhet i påbyggnaden för elev- assistent så får du dubbelkompetens barnskötare/elevassistent

APL – arbetsplatsförlagt lärande

APL ingår i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Praktiken är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta KUI Uppsala.

Arbetsmarknad

Barnskötare

Antalet barn i förskoleålder fortsätter att öka vilket leder till ett växande behov av personal inom yrket. Därtill medför bristen på förskollärare att det efterfrågas fler barnskötare de kommande åren. Arbetsförmedlingen bedömer att möjligheterna till arbete är mycket goda både på ett och fem års sikt för barnskötare. *Källa: Yrkesregistret 2017, SCB. Prognosen uppdaterad: 2019-07-02.

Elevassistent

Antalet barn och ungdomar i skolålder fortsätter att öka de kommande åren och elevunderlaget för grund- och gymnasieskolan växer. Arbetsförmedlingen bedömer att det finns ungefär lika många jobb som det finns personer som kan arbeta inom yrket. Efterfrågan på elevassistenter beror även på om kommunen väljer att satsa på elevstöd i skolan. Kunskaper om att arbeta med elever som behöver särskilt stöd ökar chansen till jobb. *Källa: Yrkesregistret 2017, SCB.  Prognosen uppdaterad: 2019-07-02.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri och du kan söka studiemedel från CSN. Kurslitteratur lånar du gratis hos KUI under hela din studietid.

Så här ansöker du

Är du folkbokförd i Älvkarleby kommun ansöker du via kommunens ansökan. Kontinuerlig antagning varje vecka.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Uppsala UtbildningsCenter
S:t Olofsgatan 9, 2 tr
753 21 Uppsala
018-474 88 80

För mer information om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Älvkarleby från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 50 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: