Folkhögskoleutbildning

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Jakobsbergs Folkhögskola, i Jakobsberg (+1 orter)
Längd
1 termin
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
22 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 termin
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
22 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

22 augusti, 2024

  • Distans med träffar
  • Jakobsberg
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Fördjupa dig i ditt skönlitterära projekt

Denna författarkurs ger dig möjlighet att jobba med ett eget skönlitterärt projekt som du fördjupar dig i. "Skriv! - Projekt: Skönlitteratur" är en skrivkurs som erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt bokprojekt. Författarskolan välkomnar alla genrer: poesi, lyrik, prosa, romaner, noveller, teatermanus och pjäser.

Skrivarkursen går på distans och halvfart under en termin, med möjlighet att söka till ytterligare en termin. Den berättigar även till studiemedel från CSN.

Författarkurs med fokus på skönlitteratur

Författarskolans lärare hjälper dig att komma i kontakt med din passion för skrivandet. Vi ger dig stöd, uppmuntran och olika verktyg för att kunna skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med bokprojektet. Du får bland annat handledning, respons, författarcoaching, webbinarier och videoföreläsningar. Lärarna är själva författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Författarkursens innehåll

En förutsättning för att kunna gå denna kurs är att du kan närvara fysiskt på de två obligatoriska närträffarna och är beredd att aktivt delta kontinuerligt i all undervisning och i kommunikation med läraren och de övriga kursdeltagarna i Google Classroom. Under skrivkursen ingår bland annat följande moment:

  • Textinlämning och respons i mindre grupper med deadlines.
  • Handledning och författarcoaching
  • Digitala seminarier och litteraturläsning
  • Videoföreläsningar

Varje termin är upplagd som en distanskurs med två obligatoriska träffar. Däremellan sker all undervisning och interaktion mellan kursdeltagare och lärare på internet, via den digitala plattformen Google Classroom. (Läs mer på skolans hemsida.)

För mer information om Skriv! – Projekt: Skönlitteratur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det (vi tar endast emot ansökningar för manus på svenska). Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor. Vi strävar efter att sätta samman en grupp som passar vårt arbetssätt och vår kursplan. Max antal deltagare: 13. Vi vill hitta en utvecklingspotential i de texter du skickar oss och i din projektbeskrivning. Vi lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att söka denna kurs. Obs! Innan du skickar in din ansöka, läs noga igenom kursbeskrivningen på hemsidan och alla information om vad ansökan ska innehålla.

Examen & Intyg

Alla som genomgår kursen får ett intyg.

Kostnader

Gå till Jakobsbergs folkhögskolas hemsida och Författarskolan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 29 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma
19 dec 2022
Bra upplägg och fantastiska lärare!

Jag gick denna kurs både vt-22 och ht-22 och det är bland det bästa jag gjort! Jag lärde mig jättemycket och med hjälp av lärare och min kursare lyckades jag med det jag föresat...

Visa mer
5/5
Emma
13 jun 2022

Rekommenderar varmt utbildningen "Skriv- projekt skonlitteratur/facklitteratur" som jag gick VT-22. Proffsigt genomförd distansutbildning med mycket hög kvalitet på undervisning...

Visa mer
5/5
Elevht19
28 nov 2019

Nu har jag gått två terminer på Jakobsbergs folkhögskola och jag har älskat det! Det känns som lärarna tillsammans med oss kursare har jobbat på en sån trygg, fin och härlig mil...

Visa mer
Jakobsbergs Folkhögskola
Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...

Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights