Visa studentum.se som: Mobil

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1-2 terminer
Deltid
Studiemedelsberättigad

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Fördjupa dig i ditt skönlitterära projekt

Har du ett eget skönlitterärt projekt som du vill fördjupa dig i? Då har du kommit helt rätt!

Skriv! - Projekt är en skrivarkurs som erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt.

Skrivarkursen är på distans och halvfart under en termin, med möjlighet att söka till ytterligare en termin. Den berättigar även till studiemedel från CSN.

Skrivkurs i Stockholm med fokus på skönlitteratur

Under skrivkursen i Stockholm är förhoppningen att du ska komma i kontakt med din passion för skrivandet. Av skolan får du stöd, uppmuntran och olika verktyg för att kunna skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med ditt projekt. Du får bland annat författarcoachning. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Skrivkursens innehåll

En förutsättning för att kunna gå denna kurs är att du kan närvara fysiskt på de två obligatoriska närträffarna och är beredd att aktivt delta kontinuerligt i all undervisning och i kommunikation med läraren och de övriga kursdeltagarna i FirstClass. Under skrivkursen ingår följande:

  • Respons i handledningsgrupper: Två deadlines
  • Handledning och författarcoaching
  • Digitala seminarier och litteraturläsning
  • Videoföreläsningar

Varje termin är upplagd som en distanskurs med två obligatoriska träffar. Däremellan sker all undervisning och interaktion mellan kursdeltagare och lärare på internet, via den digitala plattformen FirstClass.

För mer information om Skriv! – Projekt: Skönlitteratur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det. Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor.

Jakobsbergs Folkhögskola strävar efter att sätta samman en grupp som passar deras arbetssätt och deras kursplan. Max antal deltagare: 12. Skolan vill hitta en utvecklingspotential i de texter du skickar dem och i din projektbeskrivning. De lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att gå denna kurs.

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs minst 80 % närvaro för att få ett komplett intyg.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Kostnader

Se utbildningens hemsida!

Jakobsbergs Folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola


I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 27 recensioner.

Elevht19
(5)
Nu har jag gått två terminer på Jakobsbergs folkhögskola och jag har älskat det! Det känns som lärarna tillsammans med oss kursare har jobbat på en sån trygg, fin och härlig miljö att befinna sig i. Det är minst sagt en utelämnande situation att ge ifrån sig texter man skrivit och lagt ner själ i, men jag har inte känt mig otrygg för en sekund, ...
Visa mer
Christoffer
(5)
Jag upplever utbildningen som en katalysator för mitt projekt. Kursledare och handledare är ödmjuka proffs.
Magnus
(5)
Jag rekommenderar alla som vill skriva en fackbok att gå denna utbildning - oavsett om man tidigare givit ut något eller om man arbetar på sin debutbok. På kursen fick jag goda insikter i hur mitt språk och ämne tas emot av olika läsare och jag känner att mitt manus kommer vara mycket genomarbetat då jag kontaktar förläggare. Sök!
Bengt Jönsson Kommentar:
Tack för att du rekommenderar utbildning. Lycka till med din framtida utgivning.
Beställ information

För att få mer information om Skriv! – Projekt: Skönlitteratur via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 140 recensioner.
Se alla skolans recensioner