Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Bli klar med gymnasiet - få grundläggande behörighet med Allmän kurs

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Jakobsberg
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Kommande starter
Jakobsberg Sista ansökan
2023-01-09  (Svenska)
2023-08-24 
2023-04-15

Om utbildningen

Allmän kurs passar dig som vill bli klar med gymnasiet eller behöver komplettera grundskolan.Beroende på hur många godkända gymnasiepoäng du har sedan tidigare går du i 1–3 år. Studierna ger dig grundläggande behörigheter så att du kan söka vidare till högskola och universitet.

Allmän kurs – bli klar med gymnasiet

På Allmän kursläser du 1-3 år beroende på hur många godkända gymnasiepoäng du har sen tidigare eller hur lång arbetslivserfarenhet du har. Studierna är på heltid och du läser ämnen enligt ett schema. Du läser både ämnen som ger grundläggande behörigheter och ämnen som syftar till personlig utveckling. Svenska, samhällskunskap och historia läses ämnesövergripande i längre teman. Engelska och matematik studeras i nivåindelade tvärgrupper. På kursen får du dessutom bildning och möjlighet att utvecklas som människa och samhällsmedborgare. (Läs mer om kursen på skolans hemsida.)

För mer information om Bli klar med gymnasiet - få grundläggande behörighet med Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan
Ansök senast 15 april respektive 15 november om inte annat anges på kursens sida.

Bifoga till ansökningshandlingarna grundskole- och gymnasiebetyg samt ett brev där du berättar kort om dig själv och varför du vill gå den kurs du sökt.

Examen & Intyg

En förutsättning för att du ska bli godkänd och få intyg efter ett års studier på Allmän kurs är att du har full närvaro på lektionerna och tar aktivt del av undervisningen.

Kostnader

Se utbildningens hemsida.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bli klar med gymnasiet - få grundläggande behörighet med Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 24 recensioner.

Sara
Det var bra, utan våran tema lärare hade ingen tydligt plan för terminen och dåligt återkoppling.
Linus Pettersson
TJM
Recensioner
Recensioner
(3,9)
Baseras på 24 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 160 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bli klar med gymnasiet - få grundläggande behörighet med Allmän kurs från Jakobsbergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: