Visa studentum.se som: Mobil

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jakobsberg
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-24 - Jakobsberg

Om utbildningen

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att inspirera människor till att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Kursen syftar till att ge dig verktyg för att kunna leda andra i hälsofrämjande insatser, med fokus på livsstilsfaktorer som exempelvis kost, stress och träning. Med stöd av våra erfarna och branschnära lärare ges du de bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med hälsofrågor.

Med närmare 40 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska nå framgång som exempelvis kostrådgivare, egenföretagare inom träning och hälsa eller gruppträningsinstruktör. Få andra utbildningar ger samma djup och goda förutsättningar för att nå framgång i ditt yrkesliv inom träning och hälsa. Av den anledningen kanske det inte är en slump att vi årligen har deltagare som uppger att detta var det bästa året i deras liv!

Vill du arbeta som personlig tränare (PT) och/eller massör erbjuder vi även en vidareutbildning med möjlighet att bli Cert. Personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling.

Områden som ingående behandlas i kursen är bl.a. kost och näringslära, fysisk aktivitet och motion, stress, kroppens uppbyggnad och funktion och hälsocoaching. Efter kursen ska du kunna arbeta som exempelvis kostrådgivare, hälsoutvecklare och gruppträningsinstruktör samt ha de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att kunna läsa vidare till Cert. Personlig tränare (PT) med inriktning hälsa, prestation och behandling.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

För mer information om Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Studietakt

Utbildningen bedrivs på heltid med närvarokrav på skolan varje dag.

Ansökan och behörighet

För att antas till kursen krävs att du har ett slutbetyg från gymnasieskolan eller motsvarande. På vår hemsida kan du läsa om ansökningsförfarandet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till kostrådgivare. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare) och Branschrådet för hälsa

Kostnader

Kursen är CSN-berättigad. Se skolans hemsida för kurskostnader.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 12 recensioner.

Daniel
Efter första säsongen av skolan känner jag att jag är nöjd. Mycket beroende av folket, man kan säga att de gjort mer än hälften av upplevelsen. Skolan i sig ser och lyssnar bra på sina elever, kan bara prata för mig själv och den linje jag läser, hälsoutvecklare. Tycker mycket om att de också har piano och fika vilket gör att de känns som en rik...
Visa mer
jj
Helt fantastisk utbildning om du är intresserad av hälsa och livsstil. Ett år som överträffat mina förväntningar med råge!
CS
Jag tycker att alla ämnena är jätteintressanta, men jag hade behövt mer tid för varje moment. Jag har inte möjlighet att lägga så mycket tid som jag hade velat och behövt på varje moment eftersom att vi har flera uppgifter inom olika moment pågående samtidigt, och det gör tyvärr att jag känner mig stressad. Mycket synd för jag hade hoppats att d...
Bengt Jönsson Kommentar:
Kul att du tycker vår utbildning är bra! Precis som du skriver är studietempot högt, motsvarande ett heltidsarbete och kräver en god förmåga att planera sina studier. Då vi har en hög lärartäthet finns samtidigt stora möjligheter att få hjälp och stöd av dina lärare.
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 144 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare! från Jakobsbergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: