Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Jakobsberg
1-2 terminer
Deltid
Studiemedelsberättigad
1 510 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-08-24 09:30 - Jakobsberg
Sista ansökan: 2023-04-15

Om utbildningen

Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Författarkursen för dig som vill skriva sakprosa och på en skrivarkurs fördjupa dig i ditt eget facklitterära bokprojekt. Du söker in med projektbeskrivning, textprov och personligt brev. Du får bland annat handledning, respons, författarcoaching, webbinarier och videoföreläsningar. Kursen går på distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Den startar två gånger per läsår (höst och vår), är på halvfart och berättigar till CSN.

Skrivkurs för arbete med eget facklitterärt projekt.

  • Distans och halvfart med CSN
  • Startar två gånger per läsår (höst och vår)
  • Möjlighet att gå två terminer (ansökan görs till en termin i taget)
  • Två obligatoriska närträffar och webbinarier
  • All övrig undervisning och interaktion sker via digital plattform
  • Handledning, respons, författarcoaching

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Facklitteratur" på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola är författarkursen för dig som har ett facklitterärt projekt som du vill fördjupa dig i. Kursen ger dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt. 

Vår vision med denna kurs är att stimulera dig till att komma i kontakt med din passion för skrivandet och det du vill förmedla. Vi uppmuntrar, stöder och ger dig olika verktyg så att du kan skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med projektet. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

Kursledarna är själva skribenter med flerårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare.

För mer information om Skriv! – Projekt: Facklitteratur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det (vi tar endast emot ansökningar för manus på svenska). Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor. Vi strävar efter att sätta samman en grupp som passar vårt arbetssätt och vår kursplan. Max antal deltagare: 13. Vi vill hitta en utvecklingspotential i de texter du skickar oss och i din projektbeskrivning. Vi lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att söka denna kurs. Obs! Innan du skickar in din ansökan, läs noga igenom kursbeskrivningen på hemsidan och alla information om vad ansökan ska innehålla.

Examen & Intyg

Alla som genomgår kursen får ett intyg.

Kostnader

Gå till Jakobsbergs Folkhögskolas hemsida och Författarskolan.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv! – Projekt: Facklitteratur

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner.

Anna Nilsson

Jag är mycket nöjd med skrivarkursen Projekt Facklitteratur! Kursen har ett utmärkt upplägg - den är krävande men otroligt givande. Kursinnehållet, skrivövningar och kursträffarna leder en framåt i skrivprocessen på ett tydligt och proffsigt sätt. Härligt också att få vara i ett skrivande sammanhang med andra som skriver! 🙂

Cecilia Moldén

Kursen har gett mig möjligheten att verkligen komma igång med mitt skrivande, bromsat upp min prestationsångest och skaffat mig underbara skrivarvänner. Utan kursen hade jag aldrig kommit så långt i mitt projekt. Jag rekommenderar den verkligen om du har ett manus som du brottas med, som aldrig tycks bli klart eller som du är osäker på håller f...

Visa mer
Cathis

10 av 10 möjliga! Engagerade lärare, bra struktur, jag lärde mig massor och blev sååå inspirerad. Sök!

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv! – Projekt: Facklitteratur från Jakobsbergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: