Skriv! - Poesi, prosa, dramatik

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Jakobsberg
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-08-24 - Jakobsberg

Om utbildningen

Grundkursen Skriv!– poesi, prosa, dramatik på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola är en ettårig konstnärlig och praktisk författarkurs som leds av författaren Sara Villius.

Kursen ger stort utrymme åt att utforska det fria kreativa rummet men vill också vara en länk in i det professionella med samarbeten, studiebesök på förlag och gästlärare från hela litteraturbranschen.

Textsamtalet är i fokus och stor vikt läggs på läsande av de deltagarskrivna texterna och responssamtal kring dem. Vi övar på att formulera vår upplevelse av att läsa varandras texter och utbyta respons för att utveckla våra texter och uttryck. Genom att läsa och samtala om andras texter tränar du samtidigt upp din förmåga att bli en medveten läsare av dina egna.

Kursen ger en bred översikt i litterär gestaltning. Som kursdeltagare får du prova på olika sätt att skriva och uttrycka dig. Noveller, dikter, pjäser och prosalyrik. Vi gör många kortare skrivövningar och uppgifter där du får längre tid på dig. Kursen gästas varje år av författare och gästlärare med skilda erfarenheter och områden.

För mer information om Skriv! - Poesi, prosa, dramatik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Till ansökan ska ett personligt brev bifogas där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med egna textprov på 2 A4-sidor. Jakobsbergs Folkhögskolas författarskola strävar efter att sätta samman en grupp som passar skolans arbetssätt och kursplan.

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs.

Kostnader

Gå till Jakobsbergs folkhögskolas hemsida och författarskolan.

Fortsatta studier

Jakobsbergs folkhögskolas författarskola erbjuder även två projektkurser på distans: Skriv! – Projekt: Skönlitteratur och Skriv! – Projekt: Facklitteratur, en till två terminer.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv! - Poesi, prosa, dramatik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 10 recensioner.

Signe
Charlotte Qvandt

Mina tre terminer på Jakan kan sägas grundade en syn på skrivande och process som jag tagit med mig. I en tillåtande miljö tilläts jag odla det. Hurra!

Susanne

Ett helt underbart år! Ett smörgåsbord för skrivande människor där man kan välja att äta sig proppmätt eller koncentrera sig på det som smakar bäst... Kunniga, engagerade lärare med förmåga att leda och skapa en kreativ, opretentiös stämning i klassen. Rekommenderas varmt!

Recensioner
Recensioner
(4,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv! - Poesi, prosa, dramatik från Jakobsbergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: