Korta YH-utbildningar

Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Medlearn, Distans
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

Arbetar du som chef, projektledare, samordnare, teamledare eller dylikt inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård? Vill du kunna stödja dina medarbetare och bidra till verksamhetens implementering av digitalisering? Ta då möjligheten att utveckla din kompetens genom vår kurs i förändringsledning och digitalisering! Kursen är på distans och designad för att du ska kunna arbeta samtidigt?

Ta då möjligheten att utveckla din kompetens genom vår kurs i förändringsledning och digitalisering! Kursen är på distans och designad för att du ska kunna arbeta samtidigt.

Kursen ger dig gedigna kunskaper i att leda en implementering av digitalisering samt att kommunicera kring verksamhetens förändringsarbete till medarbetare och andra intressenter. I kursen läggs stort fokus vid att leda och arbeta i förändringsprojekt samt hur gruppdynamik, beteenden och värderingar hos medarbetarna kan ha betydelse i projektet.

Digitalisering inom vård och omsorg kan öka effektivitet, patientsäkerhet och kvalitet bland både patienter, medarbetare och anhöriga. Implementering av digitalisering i en verksamhet behöver göras med hänsyn till etiska-, juridiska- och säkerhetsfrågor, likväl som det finns ett stort behov av kompetens kring organisationsprocesser samt de vanligaste digitala produkter som används inom vård och omsorg idag.

Efter genomförd kurs har du en djupare förståelse för vilka digitala verktyg som finns att tillgå inom vård och omsorg, samt kompetens att handleda och utbilda dina medarbetare vid implementering av dessa. Du har även färdigheter i att genomföra en förstudie, process- och behovsanalys i en verksamhet samt formulera en kravställning utifrån denna.

Kursens upplägg

Kursen bedrivs på halvfart och på distans med digitala föreläsningar ca 4 timmar per vecka. Undervisning sker onsdagar 11-16 med 1h lunch. 

Utöver det förväntas du som deltagare att lägga ett antal timmar på yrkesnära uppgifter mellan tillfällena, för att maximera och fördjupa lärandet. Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan deltagare i denna kurs.

För mer information om Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Kurser som ingår i utbildningen

Modul 1:
Digitala verktyg och tjänster inom vård och omsorg 5 yh-poäng – 2 veckor
Deltagarna ska få kunskap om de möjligheter och utmaningar som finns inom digitalisering/digitala verktyg och automatisering samt en grundförståelse för de etiska, juridiska och säkerhetsmässiga aspekterna av dessa verktyg.

Modul 2:
Förstudier och behov 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i hur en processkartläggning och behovsanalys går till. Vidare ska den ge deltagarna kunskaper i tjänstedesign och hur denna kan användas för att förbättra patientupplevelsen.

Modul 3:
Att leda i förändring 10 yh-poäng – 4 veckor
Modulen ska ge färdigheter i förändringsledning och kunskaper i hur man arbetar och leder förändringsprojekt.

Modul 4:
Implementering av digitala verktyg och välfärdsteknik 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i planering och kommunikation kopplat till implementering av digitala verktyg samt hur man formulerar målsättningar och utvärderar digitala verktyg och tjänster.

Så ansöker du

Förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet, det vill säga gymnasieexamen eller motsvarande. Samt arbete som chef eller annan ledande befattning, alternativt inom digitalisering, i minst 5 månader på heltid, alternativt deltid omvandlad till heltid, inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Exempel på ledande befattning kan vara verksamhetsledare, arbetsledare, projektledare, samordnare, teamledare etc. När du ansöker bifogar du CV och/eller arbetsintyg.

Medlearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Visa alla utbildningar med Medlearn

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Elis
12 jan 2024
Bra utbildning

En utbildning som är bra förklarat och alla föreläsningar är underhållande.

5/5
Kristina Tufber
11 jan 2024
Mastigt innehåll men mitt i prick

Denna utbildning är spot on med sitt innehåll kring förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg. Mycket nyttig och innehållsrikt kursinnehåll, lätt att känna igen...

Visa mer
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights