Visa studentum.se som: Mobil

Vårdbiträde

MedLearn
Sammanfattning
Arbetsmarknadsutbildning
Boden, Göteborg, Ljungby
800 gymnasiepoäng
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Vårdbiträde

Är du intresserad av att arbeta med människor i behov av stöd?
Då kan detta vara möjligheten för dig! Vi erbjuder på uppdrag av Arbetsförmedlingen, en vårdbiträdesutbildning som ger goda möjligheter till arbete.

Vård och omsorg har ett stort behov av att anställa personal. Arbetsmarknadsutbildningen Vårdbiträde är en praktisk yrkesutbildning med målet att du ska kunna börja arbeta direkt efter avslutade studier.

Vi erbjuder utbildningen i Göteborg, Ljungby och Boden och studiestart sker i januari 2020.

Praktisk yrkesutbildning på arbetsplats

Utbildningen är cirka 45 studieveckor på heltid. Längden på utbildningen kan varieras utifrån dina förkunskaper och behov.

Utbildningen förbereder dig på att hantera situationer som du kommer möta i ditt arbete.

I den ingår två APL-perioder (arbetsplatsförlagt lärande) på en arbetsplats under ledning av en handledare.

Det ger dig goda möjligheter att skapa viktiga kontakter och nätverk inför kommande arbetsliv.

Yrkesutbildning i tre steg

Steg 1 Kartläggning

Utbildningen inleds med en 3 veckor lång test- och kartläggningsperiod där vi tillsammans med dig bedömer om utbildningen och yrket passar dig. Vi gör en plan för studietiden och undersöker om du har behov av stödinsatser.

Steg 2 Förberedelse

Den förberedande delen av utbildningen är till för dig som behöver en fördjupad bild av yrket och den lokala arbetsmarknaden. Dessa 12 veckor kan exempelvis innehålla studiebesök och grundläggande kunskaper om vård- och omsorg.

Steg 3 Yrkesinriktning

I den sista yrkesinriktade delen lotsar våra lärare dig genom de betygsgivande kurserna. Studierna består till stor del av praktiskt arbete med verklighetsnära situationer som du kan möta i ditt arbete.

För mer information om Vårdbiträde, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskaper

Har du ett annat modersmål än svenska bör du vara klar med SFI nivå D.

Ansökan

Då detta är en arbetsmarknadsutbildning måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du kan gå utbildningen.
Kontakta Arbetsförmedlingen för att undersöka dina möjligheter att kunna delta i utbildningen.

MedLearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Klicka här för att komma i kontakt med Medlearn. Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Utbildningar

Läs vidare nedan om vilka yrkesutbildningar inom hälsa och vård Medlearn erbjuder.

Visa alla utbildningar med MedLearn

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdbiträde

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till MedLearn

MedLearn

Sveavägen 32
111 34 Stockholm


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträde från MedLearn, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?

Du kanske också är intresserad av: