YH-utbildning

Specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård

Medlearn, Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Är du redo för en ny karriär som specialistundersköterska? Eller vill du utvecklas i din nuvarande yrkesroll? Utbildningen till specialistundersköterska ger dig fördjupade kunskaper inom bl.a. omvårdnad inom operation, anestesi och intensivvård, akutsituationer samt krispsykologi.

Din specialisering som undersköterska innebär även kunskaper i krishantering, akut omhändertagande, teamträning, specifik omvårdnad samt vård vid livets slut. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på avdelningar som riktar sig mot operation, anestesi eller intensivvård. Branschens behov av vidareutbildade undersköterskor är betydande och dina möjligheter till arbete inom sjukvården är god. Du läser på halvtid och kan på så sätt kombinera studier och arbete.

Specialistundersköterska med spetskompetens inom operation, anestesi och intensivvård

Denna yrkeskompetens är eftertraktad på arbetsmarknaden och innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha arbetsgivarnas behov.

Yrkestiteln ger dig spetskompetens inom bland annat operation, anestesi och intensivvård. Du får kompetens att på ett professionellt sätt hantera akutsituationer, krispsykologi och teamträning. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med vårdpedagogik, kommunikation och etik.

För mer information om Specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans
  • Svenska

Höst 2025

  • Distans
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dvs gymnasieexamen eller motsvarande. Läs mer om grundläggande behörighet här »

Särskilda förkunskaper
Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Medicin 1 eller Anatomi och fysiologi 1 samt Omvårdnad 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1 & 2 eller Omvårdnad 1 & 2 samt Social omsorg 1 & 2

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla behörighet genom reell kompetens.

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader. 

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida medlearn.se .Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Detta är en distansutbildning som ges från Stockholm och nästan helt på distans. Undervisning sker 1 dag i veckan online, samt handledning 2h i veckan online, fasta dagar. Totalt tillkommer 3 fysiska träffar i skolan under hela utbildningen i Stockholm. 

Utbildningen bedrivs på halvfart, 50%. Total utbildningstid inklusive Lia (praktik) är 80 veckor. Lian utgör 20 veckor på halvfart.

Undervisning och lärarhandledning sker online via Teams. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning, där du hittar uppgifter och studiematerial.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights