Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkesvux/Program (Komvux)

Nätverkstekniker

Lernia Komvux, i Malmö
Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Få mer information om utbildningen 👍

Nätverkstekniker

Om utbildningen Nätverkstekniker

Tycker du att det är intressant med datorer, nätverk och kommunikation? Vår utbildning till nätverkstekniker ger dig stora möjligheter till ett jobb inom IT/nätverksteknik och service. Teori och praktik varvas och många får jobb direkt efter utbildnin

Du jobbar med den tekniska infrastrukturen på ett företag

En nätverkstekniker arbetar med den tekniska infrastrukturen på ett företag eller inom en organisation. Kommunikationen är uppbyggd av en struktur med telefoni, skrivare, webblösningar och datorer som alla sammankopplas med varandra i ett nätverk. Det är nätverksteknikerns jobb att installera och underhålla allt detta.

Du installerar, anpassar, designer och underhåller nätverk

Arbetsuppgifter är bland annat att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Du kan arbeta med att ge support till de anställda i organisationen eller vara med och planera och designa nätverk för IT-lösningar. Ytterligare exempel på arbetsuppgifter är att arbeta med att uppgradera brandväggar och flytta servermiljöer till molnteknik.

Som nätverkstekniker har du kunskap om nätverksutrustning som switchar, routrar och access-punkter, brandväggsutrustning, lastbalansering, routingprotokoll och VPN-teknik. En vanlig del av arbetet är att felsöka i nätverk och loggar.

Att arbeta som nätverkstekniker

Nätverkstekniker kan både vara anställda och arbeta som konsulter. Eftersom en nätverkstekniker jobbar med infrastrukturen på företag och organisationer kan man stöta på dessa lite var som helst. Som nätverkstekniker har du ett ansvarsfullt arbete. Du bör kunna arbeta självständigt och i grupp samt tycka om att möta människor. För att lyckas i din roll är det viktigt att du har ett intresse för teknik och data.

För mer information om Nätverkstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Vilka förkunskaper behöver du ha? 

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Efter utbildningen

Jobba som konsult eller anställd

Nätverkstekniker kan både vara anställda och arbeta som konsulter. De flesta företag och organisationer behöver en nätverkstekniker, så det finns många olika arbetsplatser att jobba på.

Det behövs alltid nätverkstekniker och du har goda chanser att hitta jobb efter utbildningen.

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad.

Lernia Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...

Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar.

Highlights