Visa studentum.se som: Mobil

Förskollärarprogrammet, 210 hp

Campus Västervik
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Västervik
3,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Västervik

Förskollärarprogrammet, 210 hp

På förskollärarprogrammet studerar du barns utveckling och levnadsförhållanden och hur de lär sig att läsa, skriva och räkna. Utbildningen varar i tre och ett halvt år.

Den första terminen får du en grundläggande förståelse för yrkets förutsättningar genom kurser inom det utbildningsvetenskapliga området. Här läser du exempelvis om lärande, utveckling och om förskolans roll i samhället. Termin två till fem studerar du förskolepedagogik, som bland annat inkluderar barns språkutveckling samt skriftspråkliga och matematiska lärande.

Du läser också teknik och naturvetenskap, lär dig om barns utveckling och livsvillkor samt om deras behov av omsorg, lek och lärande. Under utbildningen kommer du också fördjupa din kunskap om musik, rörelse, bild, drama och digitala verktyg i relation till förskolans verksamhet. Den sjätte terminen fördjupar du dina kunskaper ytterligare genom olika kurser som handlar om sociala relationer, utvecklingsarbete, det pedagogiska ledarskapet och specialpedagogik. Under sista terminen gör du också ett examensarbete. Utbildningen ger dig möjligheter till internationellt utbyte, till exempel genom att läsa kurser utomlands.

Förskollärare

För mer information om Förskollärarprogrammet, 210 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via antagning.se

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet samt Naturkunskap 1b/(1a1 och 1a2), Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2)eller Engelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A.

Studieform

Med modern teknik placerar vi dig i digitala föreläsningssalar, grupprum och handledarmöten online. Samtidigt har du fullt stöd på plats från både studiekamrater och vår entusiastiska personal.

På Campus Västervik har du oftast inte dina föreläsare på plats. Vi arbetar istället med distansöverbryggande teknik. Du kan se, höra och prata med din föreläsare. Föreläsaren kan, parallellt med sin föreläsning, till exempel visa ett bildspel. Då kan du se både bildspel och föreläsare på samma gång.

Examen & Intyg

Förskollärarexamen.

Campus Västervik

Campus Västervik

Campus Västervik är ett lokalt campus vilket betyder att vi ägs och drivs av Västerviks kommun och samarbetar med olika högskolor och universitet kring platsförlagda utbildningar. Med modern teknik placerar vi dig i digitala föreläsningssalar, grupprum och handledarmöten online. Samtidigt...


Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förskollärarprogrammet, 210 hp

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västervik

Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förskollärarprogrammet, 210 hp från Campus Västervik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: