Universitets- & högskoleutbildning
Inga recensioner än

Grundlärare i årskurs 4-6, 240 hp

Campus Västervik, i Västervik
Längd
4 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
4 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Grundlärare i årskurs 4-6, 240 hp

Bra lärare är det viktigaste som finns. Alla barn vill lyckas i skolan och behöver dig som vill hjälpa dem att nå sina drömmar. Lockas du av att inspirera och vägleda vetgiriga barn så har du kommit rätt.

Som mellanstadielärare spelar du en viktig roll i dina elevers liv. Du blir expert på dessa åldrar, både vad gäller lärande och social utveckling. Utbildningen omfattar fyra år och ger dig förutsättningar att bli en kreativ lärare med stark ledarkompetens och goda ämneskunskaper.

Utbildningens innehåll

Du börjar utbildningen med att läsa kurser om exempelvis lärande och utveckling och kunskapsbedömning samt skolan som social och pedagogisk miljö. De följande terminerna studerar du svenska, engelska och matematik och fördjupar dig inom till exempel specialpedagogik och lärarens sociala och pedagogiska ledarskap.

Du kommer även att få välja ett ämnesblock – samhällsorienterande, naturorienterande/teknik eller praktiskt estetiskt (musik, bild eller idrott). Mot slutet av utbildningen fördjupar du dig både vetenskapligt och praktiskt. Du läser ytterligare några kurser inom bland annat utvecklingsarbete inom skolan samt vetenskapsteori och examensarbete. Du som söker till oss på Campus Västervik kan välja att läsa samtliga ämnesblock. Inriktningen samhällskunskap och svenska som andraspråk utgår fullt ut från Campus Västervik. Ämnesblocken för natur/teknik och praktiskt estetiskt har moment där du behöver resa till Campus Valla i Linköping eller till Campus Norrköping.

Mellanstadielärare - ett framtidsyrke

Lärare i mellanstadiet är listat som ett framtidsyrke (Framtidsutsikter, SACO, 2021). Det innebär att personer med en lärarexamen är högt eftertraktade – du behövs! För den som vill finns det möjlighet att läsa vidare till speciallärare, specialpedagog eller fördjupa sina kunskaper ytterligare genom en master i pedagogiskt arbete eller fortsätta in på forskarutbildning.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid. Undervisningen är på plats på Campus Västervik. Föreläsningarna och seminarierna sänds live från Linköpings universitet. Du som student har möjligheten att ställa frågor muntligt till läraren under pågående föreläsning. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater också använda våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Du som är student hos oss på Campus Västervik kommer vid ett par tillfällen åka på träffar i Norrköping eller Linköping. Linköpings universitet använder en digital lärplattform för kontakt mellan studenter och lärare. Inspelade föreläsningar förekommer och läggs ut på universitetets lärplattform.

Praktik under hela utbildningens gång

Under utbildningen har du en nära kontakt med grundskolans verksamhet. Du gör bland annat 20 veckors praktik, så kallad verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Den gör dig redo för ditt framtida uppdrag som lärare. VFU-veckor har du kontinuerligt under hela din utbildning och genomförs i utvalda övningsskolor i Västerviks kommun. VFU är ett bra sätt att redan under utbildningens gång skapa kontakter med framtida arbetsgivare.

För mer information om Grundlärare i årskurs 4-6, 240 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2023

  • Klassrum
  • Västervik

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundlärare i årskurs 4-6, 240 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Campus Västervik
Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Campus Västervik är ett lokalt Campus som ägs och drivs av Västerviks kommun. Vi erbjuder eftergymnasiala program och kurser. Våra utbildningar drivs i samarbete med högskolor, universitet och YH-utbildare. Studenterna finns på plats här. De tar del av föreläsningar som...

Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Highlights