Universitets- & högskoleutbildning

Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård, 60 hp

Campus Västervik, i Västervik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård, 60 hp

Utbildningen syftar till att du självständigt ska kunna ge omvårdnad på avancerad nivå inom intensivvård och pre- och postoperativ vård, samt bedriva förbättringsarbete inom specialistområdet.

Om utbildningen

Den här utbildningen förbereder dig för att möta de krav som framtidens hälso- och sjukvård ställer på specialistsjuksköterskors förmåga att leda och utveckla omvårdnaden inom vårdområdet intensivvård. Studierna i omvårdnad, på avancerad nivå, fokuserar på specialistsjuksköterskans självständiga omvårdnadsansvar kopplat till komplexa problem och vårdbehov, samt vetenskapligt och etiskt förhållningssätt.

Programmet ger dig fördjupade kunskaper i att utföra komplex omvårdnad till patienter som är kritiskt sjuka, ett utmanade och ansvarsfullt arbetet som kräver att du har kunskap i att hantera avancerad teknisk utrustning och medicinering, parallellt med omvårdnad av patienter.

Undervisningsspråk är svenska men kurser på engelska kan förekomma. Engelsk- och svenskspråkig litteratur används.

Så fungerar det

Utbildningen är på deltid. Undervisningen är på plats på Campus Västervik, övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater ta del av livesända föreläsningar i våra studios och även använda våra öppna ytor och grupprum för egna studier. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Det kan bli upp till två träffar per termin på plats på Högskolan Väst i Trollhättan.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Du som väljer att läsa programmet kommet att genomföra din VFU på plats i Västerviks kommun eller i närområdet.

Arbetsliv

En specialistsjuksköterska inom intensivvård arbetar med omvårdnad och medicinsk vetenskap i en högteknologisk vårdmiljö. Som specialistsjuksköterska arbetar du framförallt inom intensivvårdsavdelningar, eller andra platser, områden eller fält där denna specialistkompetens efterfrågas, till exempel vid smärtenheter.

För mer information om Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård, 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västervik

Så ansöker du

  • Du gör din ansökan via antagning.se
  • Förkunskapskrav:
    Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska och minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad eller motsvarande.

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård, 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Västervik
Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Att studera på Campus Västervik

Funderar du på att börja plugga hos oss? Vad roligt! Det finns många fördelar med att gå en utbildning just här. På Campus Västervik står du som är student i fokus. Vi strävar efter att du ska trivas så bra...

Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Highlights