Tekniskt basår, 60 fup

Campus Västervik
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Västervik
Klassrum
1 år
Heltid
Startdatum: Hösten 2023 - Västervik

Tekniskt basår, 60 fup

Vill du läsa upp din tekniska behörighet? Sök till Tekniskt basår på Campus Västervik! Basåret innefattar ett års heltidsstudier och omfattar totalt 60 FUP.

Ger behörighet till ingenjörs- och kandidatprogram

Basåret är ett förberedande kurspaket som ger dig behörighet som minst motsvarar Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1. Det gör att du uppfyller tillträdeskraven för att kunna läsa vidare till bland annat civil- eller högskoleingenjör. Om du slutför basåret inom utsatt tid, alltså två terminer, har du möjlighet att få en garantiplats på civil- och högskoleingenjörsprogrammen, kandidatprogram och ämneslärarprogram vid Linköpings universitet.

Basåret berättigar självklart till CSN-medel. Men basåret ger inga högskolepoäng eller något nytt meritvärde, utan förutbildningspoäng (fup). Det innebär att om du efter basåret söker till en utbildning som inte omfattas av garantiplatslöftet så söker du med dina gymnasiebetyg och eventuellt resultat från högskoleprovet.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid. Undervisningen är på plats på Campus Västervik. Föreläsningarna sänds live från Linköpings universitet. Du som student har möjligheten att ställa frågor muntligt till läraren under pågående föreläsning. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater också använda våra öppna studieytor och grupprum för egna studier eller grupparbeten. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna. Vid några tillfällen åker du till Campus Norrköping för att träffa kurskamrater och göra laborationer.

För mer information om Tekniskt basår, 60 fup, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Campus Västervik

Campus Västervik är ett lokalt Campus som ägs och drivs av Västerviks kommun. Vi erbjuder eftergymnasiala program och kurser. Våra utbildningar drivs i samarbete med högskolor, universitet och YH-utbildare. Studenterna finns på plats här. De tar del av föreläsningar som...


Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tekniskt basår, 60 fup

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västervik

Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tekniskt basår, 60 fup från Campus Västervik, fyll i följande uppgifter: