Universitets- & högskoleutbildning

Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp

Campus Västervik, i Västervik
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp

Inom IT hittar du de mest spännande framtidsjobben. Igår var det mobilappar, idag pratar man om artificiell intelligens, Virtual Reality och Cyber Security.

Överallt går vi över till en digitalisering som behöver många olika kunskaper inom IT, allt från programmering till att förstå vad för IT vi behöver. Programmet gör dig redo för framtiden - dessutom kan du själv välja att fördjupa dig antingen inom Systemutveckling och programmering eller Verksamhetsutveckling med IT.

Om utbildningen

Systemutveckling IT och Samhälle ger dig kunskaper inom IT som gör det möjligt att välja arbete efter de intressen som du har. Du kommer att vara del av IT-områdets utveckling där det hela tiden växer fram nya sätt att digitalisera tjänster och använda IT - detta öppnar möjligheter såväl nationellt som internationellt och kräver ny kompetens.

Under första delen av utbildningen får du en bred grund inom systemutveckling och IT. I den senare delen av utbildningen kan du fördjupa dig för att få spetskunskaper inom ett av två områden:

  • Systemutveckling: du fokuserar på modern systemutveckling där du programmerar, designar och utvecklar webbplatser och mobilappar, lär dig koppla samman datorsystem och bygger spännande applikationer i Virtual Reality.
  • Verksamhetsutveckling med IT: du lär dig att bygga IT-system som passar till människor och organisationer utifrån deras behov och förutsättningar. Du testar på vad automatisering i en verksamhet med så kallade robotar innebär.

Du behöver inte ha läst IT på gymnasiet för att läsa på programmet. På utbildningen lär du dig det du behöver för att kunna arbeta och forska i ett av de mest expansiva områdena på arbetsmarknaden.

Så fungerar det

Utbildningen är på heltid.Undervisningen är på plats på Campus Västervik, övrig tid ägnar du åt egna studier i kombination med grupparbeten. På Campus Västervik kan du tillsammans med dina studiekamrater ta del av livesända föreläsningar i våra studios och även använda våra öppna ytor och grupprum för egna studier. Ett sådant utbyte med andra ökar dina chanser att lyckas med studierna.

Arbetsliv

Studenter som läst utbildningen arbetar med IT på många olika arbetsplatser. Det är lätt att få spännande jobb och att utvecklas inom de områden som intresserar dig.

För mer information om Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västervik

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Västervik
Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Att studera på Campus Västervik

Funderar du på att börja plugga hos oss? Vad roligt! Det finns många fördelar med att gå en utbildning just här. På Campus Västervik står du som är student i fokus. Vi strävar efter att du ska trivas så bra...

Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Highlights