Visa studentum.se som: Mobil

Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp

Campus Västervik
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
2 år
Deltid, distans
CSN-berättigad

Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp

Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram

Att förstå den skiftande betydelsen av barndom och ungdom och de olika förhållandena som formar, begränsar och främjar unga människors erfarenheter är nyckelaspekter av magisterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap. Syftet med programmet är att tillhandahålla de teoretiska och metodiska verktygen för att delta i, utveckla och förbättra aktiviteter och interventioner riktade mot barn och ungdomar.

Om utbildningen

Under programmet studeras barn och ungas lärande, utveckling och villkor i olika sammanhang, som exempelvis skola, familj och närsamhälle och i olika kulturella, nationella och internationella kontexter. Programmet bygger på idén om unga som aktiva och kompetenta i sina egna liv, och att de både influerar och influeras av sina sociala världar. Samtidigt påverkas och begränsas deras erfarenheter och handlingsutrymme, på olika nivåer i samhället av rådande maktförhållanden. Dessa förhållanden beskrivs och analyseras utifrån maktordningar relaterade till aspekter som genus, klass, etnicitet och funktionsnedsättning.

Utbildningen bygger vidare på studenternas tidigare kunskaper om barn och ungdomar och fördjupar och breddar i ett tvärvetenskapligt och tvärprofessionellt perspektiv.

Programmet vänder sig till dig som redan idag arbetar med barns och ungdomars kultur och fritid - som lärare, socialpedagog, psykolog eller inom vården, och till dig som vill jobba med dessa frågor i ditt framtida yrke. Därmed är syftet med programmet att tillhandahålla de teoretiska och metodiska verktygen för att delta i, utveckla och förbättra aktiviteter och interventioner riktade mot barn och ungdomar. Då programmet delvis samläses med det internationella masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap tas också ett internationellt perspektiv på de frågor som behandlas.

För mer information om Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via antagning.se

Behörighetskrav
Lärarexamen om minst 180 hp eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen om minst 180 hp inom socialt arbete och socialpedagogik, psykologi, pedagogik, sociologi, kulturvetenskap och folkhälsovetenskap eller motsvarande samt engelska B, Engelska 6 eller motsvarande samt Svenska 3.

Studieform

Programmet är nätbaserat vilket innebär att föreläsningar, seminarier och övrig kommunikation sker via högskolans lärplattform Canvas. Du tar del av inspelade föreläsningar som kan spelas upp oberoende av tid och rum, vilket ger dig stora möjligheter att studera vid de tidpunkter som passar dig bäst och oberoende av var i världen du befinner dig. Via lärplattformen kan du dela och ladda upp filer och få tillgång till information, kursmaterial och diskussionsforum. Handledning och examination sker via nätbaserade möten.

ARBETSINTEGRERAT LÄRANDE - AIL

Högskolan Väst har en profil inriktad mot arbetsintegrerat lärande (AIL). AIL möter du inom programmet genom att teoretiska och praktiska kunskaper integreras i såväl diskussioner som inlämningsuppgifter och i det avslutande examensarbetet. I programmet ingår uppgifter som innefattar studiebesök och samverkan med externa aktörer.

Examen & Intyg

Filosofie magisterexamen med huvudområdet barn- och ungdomsvetenskap

Campus Västervik

Campus Västervik är ett lokalt campus vilket betyder att vi ägs och drivs av Västerviks kommun och samarbetar med olika högskolor och universitet kring platsförlagda utbildningar. Med modern teknik placerar vi dig i digitala föreläsningssalar, grupprum och handledarmöten online. Samtidigt...


Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västervik

Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Tel: 0490 -25 41 08
Mobil 070 2477327
www.campusvastervik.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp från Campus Västervik, fyll i följande uppgifter: