Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-50 av 102 träffar
  • = Videopresentation finns
Visar 1-50 av 102 träffar

Undersköterska

Tycker du om att arbeta med människor och skulle vilja hjälpa de som behöver hjälp? Som undersköterska kan man arbeta inom exempelvis akutsjukvården, psykiatriska vården, på vårdcentraler, hemtjänsten eller äldreboenden.

Grunden i arbetet som undersköterska är omvårdnad av människor som är sjuka eller som av andra anledningar behöver hjälp. Med omvårdnad menas att man hjälper människor med vardagliga uppgifter som de själva inte klarar av. I jobbet som undersköterska ingår även att dokumentera patienternas tillstånd och de åtgärder som utförs.

Varierande arbetsuppgifter som undersköterska

Som undersköterska arbetar man nära patienten och det är därför viktigt att man har ett stort människointresse, tålamod och förmåga att förstå patienternas situation.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på var någonstans man arbetar. På ett sjukhus kan det exempelvis handla om att kontrollera puls och blodtryck och inom hemvården kan det vara att man gör medicinska kontroller med mera.

Utbildning till undersköterska

Vård- och omsorgsprogrammet

Man kan utbilda sig till undersköterska genom att gå Vård- och omsorgsprogrammet inom gymnasieskolan. Man kan även läsa Vård- och omsorgsprogrammet genom Komvux och på så sätt bli behörig att arbeta som undersköterska.

Vidareutbildning undersköterska

Det finns också en mängd vidareutbildningar inom Yrkeshögskolan, utformade för redan yrkesverksamma undersköterskor.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Undersköterska som ges utomlands?
Videoreportage