Visa studentum.se som: Mobil

Undersköterska - Motala kommun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Motala
Klassrum
75 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande starter - Motala
Öppet hus
2022-08-10
Öppet hus
2022-08-11
Öppet hus
2022-08-11
Öppet hus
2022-08-12
Undersköterska yrkesutbildning – Motala

Om utbildningen

Undersköterska yrkesutbildning – Motala

Vill du arbeta inom vården? Denna undersköterskeutbildning på distans ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, funktionsvariation eller psykiatrisk vård. Du studerar via vårt utbildningscenter i Linköping. Välkommen med din ansökan!

Utbildningen består av gymnasiekurser ur Vård- och omsorgsprogrammet. I utbildningen ingår APL, praktik på en arbetsplats. Utbildningen genomförs i individuell studietakt. Om du läser på heltid behöver du studera 40 timmar/vecka. 

Omfattning:1 500 poäng
Studieformer: Distans
Utbildningens längd: 1,5 år

Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande samt goda kunskaper i svenska, lägst motsvarande Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Kursen ska vara avslutad och betygsatt för att du ska kunna vara med i urvalet.

Distansstudier

Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform. Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats vid vårt utbildningscenter i Linköping. Du erbjuds också möjlighet att delta på lektioner och öppen handledning med lärare på plats i Linköping.

Yrken och arbetsmarknad

Efter denna yrkesutbildning kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom vård och omsorg, framför allt inom äldreomsorg och funktionsnedsättning. 

Undersköterska inom hälso- och sjukvården

Som undersköterska inom hälso- och sjukvårdenarbetar du på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.

Undersköterska inom äldreomsorgen

Som undersköterska inom äldreomsorgenarbetar du inom hemtjänsten eller på särskilda boenden för äldre där du hjälper individer att klara vardagen. Det kan handla om att bara finnas där och stödja den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Personlig assistent, stödassistent, boendestödjare

Som personlig assistent eller stödassistent arbetar du med att ge stöd i vardagen åt människor med olika funktionsvariationer. Du kan arbeta med vuxna eller barn och ungdomar. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, kooperativ, stiftelser eller brukaren själv. Andra yrkestitlar kan vara boendestödjare, boendeassistent, habiliteringsassistent, arbetshandledare, omsorgsassistent eller boendeassistent.

Skötare inom psykiatrisk vård

Som skötare inom psykiatrisk vård kan du arbeta på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård, inom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Man kan också ge stöd och service i hemmiljön och då kallas man för boendestödjare. I arbetet stöttar och uppmuntrar och hjälper man personen att få ett värdigt och självständigt liv.

Ingår praktik i utbildningen?

I utbildningen ingår Praktik/Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under praktiken följer du en handledares schema, vilket kan innebära tidiga morgnar och senare eftermiddagar. Praktik är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Praktiska övningar

Under utbildningen kombinerar både teori och praktiskt lärande. Vi har metodrum och redskap för praktiska övningar inom vård och omsorg som exempelvis puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Praktiskt träning gör dig väl förberedd inför ett kommande yrke som undersköterska.

Betyg

Alla kurser ger ett nationellt gångbart betyg. Du erbjuds också att genomföra ett gymnasiearbete vilket krävs för en gymnasieexamen. Genomfört gymnasiearbete krävs också för ett diplom från Vård- och omsorgscollege.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan.

Läsa enstaka kurser

Du kan också läsa enstaka kurser ur utbildningen för att fördjupa, bredda eller komplettera din kompetens.

Vad kostar utbildningen?

Utbildningen är kostnadsfri och du kan söka studiemedel från CSN.

Hur ansöker jag till utbildningen?

Är du folkbokförd i Motala kommun ansöker du via kommunens webbansökan senast sista ansökningsdag.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Linköping utbildningscenter
013-474 20 40

För mer information om Undersköterska - Motala kommun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Sökstugor hela veckan

Vi håller i sökstugor hela veckan mellan den 8 aug till 12 aug klockan 14.00-16.00. Kom och besök oss så kan du få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar i oktober i Stockholm. KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) ligger på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan, 112 42 Stockholm.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-08-10    Tid:   14:00 - 16:00  
Datum:   2022-08-11    Tid:   14:00 - 16:00  
Datum:   2022-08-12    Tid:   14:00 - 16:00  

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus den 11 aug kl. 14-18 för våra yrkesutbildningar i Stockholm! Det är hög tid att ansöka till oktoberstarten och under denna eftermiddag presenterar vi våra utbildningar för dig som har frågor eller undringar om oss som skola. Vi finns på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan!

Vi kommer att presentera våra yrkesutbildningar Undersköterska samt Barnskötare/Elevassistent. Passa på att ställ frågor om innehåll, upplägg, utformning och allt annat du kan komma på, så svarar vi dig direkt på plats!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-08-11    Tid:   14:00 - 18:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska - Motala kommun

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 56 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska - Motala kommun från KompetensUtvecklingsInstitutet, fyll i följande uppgifter: