Visa studentum.se som: Mobil

Industrirörtekniker

Yrkeshögskolan i Karlstad
Sammanfattning
Yh-utbildning
Karlstad
400 Yh-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-08-30 - Karlstad
Sista ansökan: 2021-05-16

Industrirörtekniker

Satsar du på toppjobben inom industrin? Vår utbildning industrirörtekniker öppnar dörrar till välbetalda, kvalificerade montörsarbeten. Du blir expert på rörmontering och underhållsarbete inom industrin.

 

Vill du ha världen som arbetsfält eller trivs du hellre på hemmaplan? Du väljer! Efter dina avslutade studier är du expert på rörmontering och underhållsarbete inom industrin.

MOTSVARAR ARBETSMARKNADENS KRAV

Som industrirörtekniker jobbar du med montering och svetsning av rör som utsätts för höga tryck. Detta ställer stora krav på hantverksskicklighet, noggrannhet och inte minst säkerhetstänkande. Att känna till olika regelverk och standarder är därför en viktig del i utbildningen. Likaså den isometriska ritningsläsningen som förekommer inom branschen.

I utbildningen varvas teori och praktik för att du ska få de kunskaper som motsvarar arbetsmarknadens höga krav. Du får bland annat träna upp din yrkesskicklighet, kvalitetsmedvetenhet och ditt ansvarstagande.


Under utbildningen lär du dig bland annat svetsa MMA och TIG i olika material, svetsteknologi, avancerad rörmontering, tolka tekniska tabeller, beräkningar av rörlängder och tillverkningar av fästanordningar.


20 utbildningsveckor är förlagda ute på arbetsplatser. Det gör att du får möjlighet att inte bara lära dig mycket, utan också att knyta värdefulla kontakter.

KVALIFICERAD UTBILDNING

Du som väljer Industrirörtekniker får en mycket kvalificerad utbildning och våra svetskurser förbereder dig för de krav som ställs för svetscertifikat. Det efterfrågade behovet av industrirörtekniker är stort. Du har därför stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningens slut.


Är du helt ny inom området eller vill du utöka dina kunskaper? Utbildningen passar dig som söker ett varierande hantverksyrke, är tekniskt intresserad och tycker om problemlösning.

REFERENS FRÅN INDUSTRIVÄRLDEN

"Sedan utbildningen till industrirörmontör startade i Karlstad, har Caverion sett att de studerande har stor kompets då vi har anställt dem och sett dem arbeta i andra firmor. Vi vet att de studerande som gått denna utbildning har den kunskap och den kompetens som vi efterfrågar. Våra synpunkter och förslag på utbildningens innehåll tas väl emot av utbildningsansvariga.”
Peter Brauns, projektledare Caverion, Karlstad

EGNA LOKALER

Utbildningen håller till i egna lokaler på Hammarö, mitt emot Hammarö Arena. 

För mer information om Industrirörtekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan gör du via vår webbplats, karlstad.se/yh. Utbildningen startar den 24 augusti.


För att vara behörig till utbildningen behöver du ha grundläggande behörighet för att studera på yrkeshögskola, det vill säga en gymnasieexamen eller motsvarande. Läs mer yrkeshogskolan.se.

Förutom den grundläggande behörigheten bör den som söker utbildningen vara praktiskt lagd.


Om det är fler behöriga sökande än platser som erbjuds kommer samtliga som bedömts behöriga kallas till skolan för att göra ett antagningsprov. Provet består av två separata delar, en praktisk och en teoretisk del. Urvalet baseras på resultatet av provet.

Kurser som ingår

Arbetsmiljö och säkerhet, 15 p
Energi och systemkunskap, 20 p
Engelska för tekniker, 10 p
Entreprenörskap, 10 p
Examensarbete, 10 p
Kommunikation och dokumentation, 10 p
LIA 1, 25 p
LIA 2, 25 p
LIA 3, 25 p
LIA 4, 25 p
Matematik för rörtekniker, 15 p
Montageteknik, 65 p
Ritteknik, 20 p
Svetsteknik MMA, 65 p
Svetsteknik TIG, 40 p
Svetsteknologi, 20 p

Totalt 400 Yh-poäng, dvs 80 veckor. En veckas heltidsstudier motsvarar fem Yh-poäng.

Examen & Intyg

Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och CSN-berättigad.

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan är en utbildningsform för dig som har gått ut gymnasiet. Här kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och de flesta utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Karlstad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industrirörtekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Karlstad

Karlstads kommun
651 84 Karlstad

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Industrirörtekniker från Yrkeshögskolan i Karlstad, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: