Visa studentum.se som: Mobil

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestation, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. På GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet, där teorier och praktiska tillämpningar testas, vägg i vägg. 

Flera olika utbildningar

Det är många som söker till GIH:s olika utbildningar; Ämneslärar-, Hälsopromotions-, Tränar-, Sport Management- och Masterprogrammet. Högskolan erbjuder också en kortare utbildning i idrott och hälsa, en kompletterande pedagogisk utbildning samt fristående kurser, uppdragsutbildningar och fortbildningar för olika yrkeskategorier.

Undervisning och studentliv

På GIH är kopplingen mellan teori och praktik stark eftersom utbildning och forskning finns så nära varandra. Många av lärarna har lång erfarenhet som aktiva idrottare och ledare på elitnivå, och undervisningen innehåller varierade praktiska moment; allt från bollspel och dans till friluftsliv med övernattningar och äventyrspedagogik.

Goda karriärmöjligheter

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden.

Relationer för livet

Studenterna på GIH spenderar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

Centralt idrottscampus

GIH är granne med Stockholms Stadion, Östermalms idrottsplats, Tennisstadion, Ryttarstadion och ett stort naturområde med motionsspår, cykelbanor och hoppbacke. På campus finns idrottshallar, dansstudio, gym, simhall och tennisbanor. 

Forskning och utveckling

Forsknings- och utvecklingsverksamheten på̊ GIH bedrivs inom flera discipliner; från naturvetenskap och medicin till idrottspedagogik, idrottspsykologi och idrottshistoria. I högskolans tre laboratorier; inriktade på biomekanik och motorisk kontroll, fysiologi samt tillämpad idrottsvetenskap, arbetar många internationellt framgångsrika och kända forskare. På GIH ges du unika möjligheter till forskningsanknytning.


För mer information om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Reportage

GIH är skolan som fördjupar sig i idrott

GIH är Sveriges enda fristående fackhögskola för idrott. Här kan du fördjupa dig i studier kring idrott som prestation, idrott som hälsa och livsstil, idrott som kultur och lärande.

Du ska nu få träffa tre personer som alla har gått/fortfarande går på GIH. Ulrica, Sandor och Michaela delar med sig av sina egna erfarenheter från skolan och vad deras utbildning har gjort för dem.Videoreportage

Utbildningar - Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kategorier

Hälsa / Friskvård

   Kost / Näringslära

Idrott / Sport

Ledarskap / Organisation

Lärare

   Ämneslärare

Undervisning / Pedagogik

   Pedagogik
   Lärare

Vård / Omsorg


Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm

Tel: 08-120 537 00
www.gih.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 18 recensioner.

Student
Jag hade väldigt höga förhoppningar och förväntningar inför min tid på GIH som tyvärr visade sig vara helt fel. Förkastligt dåliga "lärare" varvas med helt fantastiska lärare, men de dåliga gjorde tyvärr större påverkan på mig. De är dessutom omöjligt att nå både via telefon och mail. Att komplettera några moment har dröjt över ett år (är fortfa...
Sofie Kierkegaard Kommentar:
Hej, vad tråkigt att du haft problem med vår undervisning och vårt engagemang. Även om situationen är ansträngd under corona, så är det ju inte så vi vill att det ska vara. Vi vet att det varit svårt att ge besked kring vissa praktiska examinationer eftersom vi inväntar en förbättrad smittsituation. Om du vill höra av dig i frågan får du gärna...
Visa mer
Jennifer
Att studera sport management på GIH är otroligt intressant, ämnena som berörs inom den idrottsliga delen är roliga och lärorika. Trivs fantastiskt bra!
Carolina
Jag kan inte önska en bättre utbildning. Engagerade lärare, studiemotiverade klasskompisar och glädje i en salig blandning! Jag kan därför rekommenderar GIH till de personer som söker en mångsidig utbildning. Jag trivs otroligt bra här!
Recensioner
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 18 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i följande uppgifter: