Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Din väg till drömyrket börjar vid Gymnastik- och idrottshögskolan – Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildar vi lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. Hos oss kan du läsa program och fristående kurser på grund-, avancerad och forskarnivå.

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestation, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. På GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet, där teorier och praktiska tillämpningar testas, vägg i vägg. 

Våra utbildningar

På GIH kan du läsa program, fristående kurser eller utbilda dig på forskarnivå. Du kan också komplettera dina tidigare ämnesstudier för att bli idrottslärare. Vi arbetar även med uppdragsutbildningar för företag och organisationer.

Att plugga på GIH

Enligt våra studenter finns här en speciell atmosfär och stämning, den så kallade GIH-andan. Här går du på en renodlad idrottshögskola där du delar ditt största intresse med andra studenter. Här kan du läsa mer om hur det är att plugga på GIH.

Elitidrott och studier

Är du idrottare och vill satsa på både en elitkarriär och en akademisk utbildning? Riksidrottsuniversitet, RIU Stockholm, ger dig möjlighet att fortsätta träna och tävla på elitnivå samtidigt som du studerar.

Dubbla karriärer är en investering för framtiden och som RIU-student blir det enklare för dig att kombinera ditt elitidrottande med studier på akademisk nivå.

RIU Stockholm är ett samarbete mellan:

  • Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH
  • Kungliga Tekniska högskolan, KTH
  • Riksidrottsförbundet-SISU Stockholm
  • Stockholms stad

GIH:s campus

Gymnastik- och idrottshögskolans campus ligger vackert på en kulle precis norr om Stockholms Stadion vid Valhallavägen. Läget är idealiskt med närhet till både klassiska idrottsarenor och naturområden.

På GIH:s campus finns teorisalar, laboratorier och testmiljöer, datorsalar, idrottshallar, gym samt Sveriges största idrottsbibliotek. Utanför, på framsidan, finns en stor gräsplan och två tennisbanor.

Några av våra närmaste grannar är GIH-badet som drivs av Stockholms stads idrottsförvaltning, samt Sveriges Olympiska Kommitté, Kungliga Tennisstadion och Ryttarstadion. Dessutom finns norra Djurgårdens natur nära inpå som erbjuder en härlig miljö att vistas i.

Östermalms idrottsplats ligger strax bakom GIH, och här finns fotbollsplaner med konstgräs, olika friidrottsaktiviteter och en rundbana för skridskor.

Studie- och karriärvägledning

Är du nyfiken på vad GIH erbjuder? Kontakta våra studie- och karriärvägledare för att få veta mer om våra utbildningar. Även du som redan är student hos oss kan vända dig hit för att få hjälp.


För mer information om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Reportage

GIH är skolan som fördjupar sig i idrott

GIH är Sveriges enda fristående fackhögskola för idrott. Här kan du fördjupa dig i studier kring idrott som prestation, idrott som hälsa och livsstil, idrott som kultur och lärande.

Du ska nu få träffa tre personer som alla har gått/fortfarande går på GIH. Ulrica, Sandor och Michaela delar med sig av sina egna erfarenheter från skolan och vad deras utbildning har gjort för dem.Videoreportage

Utbildningar - Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kategorier

Hälsa / Friskvård

   Kost / Näringslära

Idrott / Sport

Ledarskap / Organisation

Lärare

   Ämneslärare

Undervisning / Pedagogik

   Pedagogik
   Lärare

Vård / Omsorg


Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm

Tel: 08-120 537 00
www.gih.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,6

Baseras på 19 recensioner.

Emil

Kan vara det sämsta jag upplevt i mitt skolliv. Lektionerna är dåligt strukturerade, lärare visar väldigt lite intresse för vem du är som tränare och student samt ett väldigt rörigt schema. Friluftsdagen som vi var tvungna att köpa egen utrustning inför ställdes in dagen innan vi skulle iväg, vilket ledde till att flera studenter blev av med m...

Visa mer
Student

Jag hade väldigt höga förhoppningar och förväntningar inför min tid på GIH som tyvärr visade sig vara helt fel. Förkastligt dåliga "lärare" varvas med helt fantastiska lärare, men de dåliga gjorde tyvärr större påverkan på mig. De är dessutom omöjligt att nå både via telefon och mail. Att komplettera några moment har dröjt över ett år (är fortfa...

Sofie Kierkegaard Kommentar:
Hej, vad tråkigt att du haft problem med vår undervisning och vårt engagemang. Även om situationen är ansträngd under corona, så är det ju inte så vi vill att det ska vara. Vi vet att det varit svårt att ge besked kring vissa praktiska examinationer eftersom vi inväntar en förbättrad smittsituation. Om du vill höra av dig i frågan får du gärna...
Visa mer
Jennifer

Att studera sport management på GIH är otroligt intressant, ämnena som berörs inom den idrottsliga delen är roliga och lärorika. Trivs fantastiskt bra!

Recensioner
Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 19 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i följande uppgifter: