GIH är skolan som fördjupar sig i idrott

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

GIH - ett självklart val för idrottsintresserade

På Gymnastik- och idrottshögskolan finns något för alla som är intresserade av idrott och hälsa. Här är klasserna relativt små med duktiga och kunniga lärare. Förutom föreläsningar, seminarier, workshops och lektioner med fysisk aktivitet ingår även flera veckors praktik inom olika områden. Ett sätt för eleverna att pröva sina kunskaper i det verkliga livet.

Gymnastik- och idrottshögskolan

Ulrica Hedén, 24 år läser andra året till hälsovetare. För henne var det en självklarhet att börja plugga efter gymnasiet för att få ett bra jobb i framtiden.

- Jag vill jobba med att hjälpa människor att behålla eller att uppnå en god hälsa genom hela livet. Det finns lika många sätt att jobba med hälsa som det finns människor och jag känner att min utbildning på GIH ger mig en stor bredd och många verktyg för att kunna nå så många olika människor som möjligt, säger Ulrica.

För alla idrottsintresserade är GIH ett perfekt val. Här får studenterna chansen att utbilda sig inom något som de verkligen brinner för, dessutom på en vetenskaplig nivå. Sandor Csergö, mannen bakom flertalet svenska landslagsbrottares internationella framgångar, är före detta student på GIH.

- Jag valde GIH främst för att jag som elitidrottsman kunde söka via mitt specialidrottsförbund med särskilda antagningskrav med högskolebehörighet, men även ur ett historiskt perspektiv då GIH är Sveriges första idrottshögskola, säger han.

Michaela Livijn går sitt fjärde år på Ämneslärarprogrammet och hon drömmer om ett jobb som idrotts- och engelskalärare på en högstadie- eller gymnasieskola. Michaela tycker att hennes utbildning är rolig och omväxlande med en bra balans mellan teori och praktik. Hon minns speciellt gymnastikkurserna.

Gymnastikkurserna var jättebra och otroligt givande! Jag trodde aldrig att jag skulle klara av de praktiska examinationerna men med hjälp av lärare och klasskamrater så gick det förvånansvärt bra!

Kompetenta lärare och trevlig atmosfär

De relativt små klasserna på GIH bidrar till en bra sammanhållning mellan både studenter och lärare. Alla lär känna alla väldigt snabbt, vilket framför allt underlättar för de studenter som är nyinflyttade i Stockholm.

- Det var en stor omställning! Jag kommer ihåg hur komplicerat det kändes i början bara att ta tunnelbana till och från skola och träning. Men både vänner, boende och fritid fixades per automatik, det var inga problem, säger Sandor.

Både lärare och lokaler på GIH får tummen upp av både Ulrica, Sandor och Michaela. Lärarna beskrivs somytterst kvalificerade inom sina specifika områden, varav flertalet är världsledande.

- Många av våra lärare är forskare eller doktorander och därmed också väldigt kunniga och uppdaterade inom sina respektive ämnen, säger Ulrica.

Studenterna har även obegränsad tillgång till lokaler såsom gym och sporthallar så länge dessa inte är bokade för lektioner.

GIH är därmed ett självklart val för alla som brinner för idrott och hälsa. Som student kan du välja att inrikta dig på idrott som prestation, idrott som hälsa och livsstil samt idrott som kultur och lärande. Här finns något för alla smaker och intressen, och Ulrica har aldrig ångrat att valet av skola.

- Det är fantastiskt roligt och givande att plugga på GIH! Samtidigt som man lär sig om intressanta ämnen så utvecklas man som människa och lär sig otroligt mycket om sig själv.Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.