Visa studentum.se som: Mobil

Hälsopromotionsprogrammet

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
180 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Hälsopedagogprogrammet

Hälsopromotionsprogrammet

GIH utbildar framtidens hälsovetare

Vill du arbeta brett med att förebygga ohälsa med hjälp av fysisk aktivitet och andra livsstilsfaktorer? Hälsopromotionsprogrammet, tidigare Hälsopedagogprogrammet, har gjorts om och fått ett ännu tydligare fokus på att främja hälsa och förhindra ohälsa i alla åldersgrupper - från barn och unga till vuxna och seniorer.

En grundtanke i Hälsopromotionsprogrammet är att du som student ska få en helhetssyn när det gäller hälsa och kunna arbeta med hälsofrämjande insatser.

Praktisk fysisk aktivitet är en central del i utbildningen, likaså folkhälsovetenskap, psykologi, medicinsk vetenskap och idrottsvetenskap. Du kommer bland annat att läsa kurser som anatomi och fysiologi, metoder för beteendeförändring, hälsopsykologi, hälsofrämjande arbetsmiljöarbete och näringslära.

Bred arbetsmarknad

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden. Som utbildad hälsovetare har du tillgång till en bred arbetsmarknad och du är väl förberedd för arbetsuppgifter där du utvecklar och genomför hälsorelaterade projekt på din framtida arbetsplats. Du har möjlighet att arbeta inom kommuner, landsting eller större privata företag, alternativt driva eget företag.

Efter examen får du också en så kallad FRISK-ackreditering, vilket gör att du kan ansöka om en svensk PT-licens.

Relationer för livet

Studenterna på GIH tillbringar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.

För mer information om Hälsopromotionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Ansökan och behörighet

OMRÅDESBEHÖRIGHET A15/17: GY 11: Idrott och hälsa 1, Matematik 2a alt. 2b alt. 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b alt. 1a1+1a2.

TIDIGARE GYMNASIEUTBILDNINGAR: Matematik B, Samhällskunskap A, Idrott och hälsa A samt Naturkunskap B. (NkB kan ersättas av Ke A, Fy A och Bi A.)

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen med huvudområde Idrottsvetenskap 

Kostnader

Hälsopromotionsprogrammet berättigar till studiemedel från CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestation, fysisk aktivitet och hälsa. Här på världens äldsta moderna idrottshögskola utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. På GIH bedrivs också...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH och visa alla utbildningar.

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsopromotionsprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

oskar
Bra skola, bra gemenskap, intressanta och värdefulla kurser.
Lea
GIH är en skola med hög gemenskap bland elever och somliga lärare! Det skapar en god miljö för studierna och gör att skolan är så mycket mer än att bara utbilda sig! Man skapar många kontakter som möjliggör arbete, vänner och kollegor inför framtiden. Har man ett intresse att skapa sig en god grundstomme inom hälsa och välmående i samhället är...
Visa mer
emma
Under första året på skolan var skolan under ombyggnad, vilket var lite jobbigt. Men nu när bygget är klart är det hur fräscht som helst! Lärarna är engagerade och fantastiska, och kåren mycket aktiv!
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsopromotionsprogrammet från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i följande uppgifter: