Korta YH-utbildningar

Marketplace E-commerce

Längd
18 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Längd
18 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

UTVECKLA E-HANDELN MED KOMPETENS FÖR MARKNADSPLATSER.

Marknadsplatser är just nu en av de största och snabbast växande drivkrafterna för e-handelstillväxt då de kan utgöra ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att nå nya målgrupper och etablera sig internationellt, men för majoriteten av svenska företag är detta fortfarande outforskad mark. Landskapet är komplext och det krävs djup och bred kompetens kring hur dessa plattformar faktiskt fungerar samt hur de kan bli en del i bolagets affärs- och försäljningsstrategi.

En sak är säker och det är att det digitala landskapet förändras snabbt och ständigt, precis som konsumentbeteendet. Nya utmaningar och möjligheter uppdagas och vi ser nu en globalt växande trend i plattformshandel och digitala marknadsplatser. Att sälja på marknadsplatser och rikta sig direkt mot slutkund kan föra med sig ökad trafik och försäljning men fallgroparna är många och det finns en hel del ställningstaganden och viktiga överväganden som behöver göras för att säkerställa att det verkligen är rätt strategi och blir en lönsam affär.

Utbildningen Marketplace E-commerce ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att framgångsrikt bedriva digital försäljning via marknadsplatser utifrån ett marknads-, tillväxt- samt kund- och datadrivet perspektiv.

Den här utbildningen stärker din yrkeskompetens inom digital marknadsföring och försäljning och ger fördjupad kompetens inom handel via marknadsplatser.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

För mer information om Marketplace E-commerce, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

2 september, 2024

 • Distans
 • Distans

Kontakta oss!

 • Distans
 • Distans

Kursinnehåll

KURSER

Digital försäljning inom marknadsplatser

Digital marknadsföring inom marknadsplatser

Internationell handel, import och export med marknadsplatser

Highlights

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

 • Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 
  Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.
 • Minst två års arbetslivserfarenhetpå heltid inom försäljning och/eller marknadsföring inom handel. 

  Följande dokument/filer behövs för att din ansökan skall bedömas som komplett:
 • Gymnasiebetyg eller motsvarande
 • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

  Reell kompetens
  Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Läs mer på ihm.se.

Examen & Intyg

Genom denna utbildning får du en stabil grund för att professionellt kunna analysera, utvärdera och planera för försäljning via marknadsplatser ned hänsyn till den egna organisationens varumärkesstrategi, e-handel och digitala infrastruktur, kopplat till olika marknadsplatsers affärsmodell, profil och funktionalitet.

Utbildningen ger dig kompetens att bedriva expansion och transformation med e-handel för etablering och/eller effektivisering av försäljning via marknadsplatser nationellt, internationellt och globalt.

Efter utbildningen kan du såväl strategiskt som operativt ta organisationen ut på nationella och internationella marknadsplatser alternativt starta egna.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från CeKostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Marketplace E-commerce

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.