Visa studentum.se som: Mobil

Om LIA på Affärshögskolan

LIA på Affärshögskolan - StudentreportageStudentreportage Affärshögskolan

Alexandra Tuite och Anna Ortiz läser båda på Affärshögskolan. Det bästa med skolan tycker de är praktikperioderna och att utbildningarna är anpassade efter arbetsmarknadens behov.

Affärshögskolan har utbildningar för dig som är intresserad av ekonomi, försäljning, ledarskap, inköp och livsmedel. Utbildningarna varvar teori med praktik (LIA) och många av de studerande får jobb på sina LIA-platser.

- Jag är övertygad om att utbildningen ger mig rätt kompetens och förutsättningar inför framtiden. Genom LIA-perioderna får vi dessutom ett nätverk inom branschen som är ovärderligt, säger Alexandra Tuite som läser till Strategisk säljare på Affärshögskolan i Göteborg.

Alexandra som studerar på AffärshögskolanEftersom att Alexandra har två små barn, så kändes det rätt för henne att välja en YH-utbildning på Affärshögskolan.

- Jag tilltalades av längden på utbildningen. Det passade mig att den var så pass intensiv och ger mig möjlighet att snabbt komma ut i arbetslivet efter examen, säger hon och fortsätter:
- Eftersom YH-utbildningen är anpassad efter arbetsmarknaden, kan man vara säker på att det finns gott om jobb. Några i min klass har redan fått jobb. Det känns tryggt.

Anna Ortiz läser till Affärsinriktad redovisningsekonom på Affärshögskolan. Hon håller med om att praktiken är en viktig del av utbildningen.

- För mig är det viktigt att få prova på mitt framtida yrke och få en verklig bild av vad det innebär redan under studietiden. Tack vare praktiken blir utbildningen väldigt integrerad med arbetslivet. Många får dessutom jobb via sina LIA-platser, säger hon.

Anna har tidigare läst en utbildning på högskolan, men bestämde sig för att byta bana och satsa på yrket som redovisningsekonom. Hon ser stora skillnader mellan högskolan och yrkeshögskolan:

- Här är vi en mindre klass på cirka trettio studenter, jämfört med drygt hundra på högskolan. Det ger en starkare klassgemenskap. Jag känner också att allt vi går igenom under föreläsningarna är mer aktuellt, avslutar hon.Läs mer om Affärshögskolan

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Affärshögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in