Visa studentum.se som: Mobil

Din framtid börjar här

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  Skolan grundades 1865 och har sedan dess försett arbetslivet med kompetent personal.

Idag har vi ett brett urval av yh-utbildningar inom it, ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen. Alla är de väl kända och har gott rykte i branschen. Många arbetsgivare ringer direkt till oss när de ser över sitt rekryteringsbehov. En stor del av utbildningen utgörs av relevant praktik där du får praktisk erfarenhet och knyter viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär. När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar.

Hela 97% får jobb efter examen

Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav. Tack vare kvaliten på våra utbildningar samt våra nära kontakter med näringslivet uppnår vi sensationella resultat. Våra utbildningar passar dig som:

>Vill få ett yrke

>Vill byta yrke

>Vill skaffa dig en spetskompetens

Undervisande personal från branschen

En viktig framgångsfaktor är att vi använder oss av konsulter från branschen som undervisar hos oss. De ger dig som student dagsfärska kunskaper, färdigheter och kompetenser så att steget ut i arbetslivet inte blir så stort. Vår fasta personal har en relevant arbetslivserfarenhet, jobbar utifrån ett coachande förhållningsätt och har ett stort kontaktnät. Vi samarbetar inte bara med branschen, vi är en del av den.

Praktik utomlands

Du som studerar på Schartau har möjlighet att göra Lärande I Arbete utomlands via bl.a. Erasmus+. Det ger dig som student nya erfarenheter och en fantastisk möjlighet att få stora delar av kostnaderna finansierade via EU-medel. För dig som vill plugga vidare utomlands efter examen har vi samarbeten med universitet i både England och Australien.

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Alla våra Yh-utbildningar är kostnadsfria CSN-berättigade. Du ansöker om studiemedel när du kommit in på utbildningen.

Vi samarbetar med en mängd företag och branschorganisationer 

När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar. Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav.

Vår värdegrund

Frans Schartaus Handelsinstituts värdegrund vilar på omtanke, öppenhet, jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling.
Ta första steget mot ditt drömjobb redan idag och sök till någon av våra utbildningar.

Fräscha lokaler i city

Vi finns i nyrenoverade lokaler mitt på Södermalm i Stockholm, nära både bussar, tunnelbanan och pendeltåget. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Du kan söka till oss vart du än bor i Sverige eller i Norden! Allt börjar med en ansökan!

Varmt välkommen till Frans Schartaus Handelsinstitut.

 


För mer information om Frans Schartaus Handelsinstitut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Löneekonom – en eftertraktad utbildning

Löneekonom – en eftertraktad utbildning

Läs mer Frans Schartaus Handelsinstitut

Träffa Emma Carlsson som just har inlett sitt andra år på YH-utbildningen Löneekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.

– Skolan är bra och jag har känt mig positivt omhändertagen från dag ett. Och skolan ger oss bra förutsättningar för att klara jobbet, berättar Emma. 

Läs mer om Emmas studier på Frans Schartaus Handelsinstitut.


Videoreportage

       

Frans Schartaus Handelsinstitut

Utbildningar

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Frans Schartaus Handelsinstitut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Recensioner

Jezica Höjerslev Lindeberg
(5)
Med nära 20 år i hotellbranschen i olika roller var denna utbildning något som kompletterade mina erfarenheter och gav spetskompetens inom de ämnen som ingick. Har med hjälp av den nyvunna kunskapen gått vidare till en tjänst som Revenue Manager i ett nytt bolag.
Katarina Johansson
(5)
En väl genomtänkt och genomarbetad utbildning med hög klass av lärare och föreläsare. Alla kurser har en koppling till varandra som under termin 3 blir väldigt tydlig då man som student känner att man är på väg att knyta ihop säcken. Kan varmt rekommendera andra!
Jonathan Kviborg
(5)
Jag rekommenderar utbildningen varmt till alla som vill få ett större grepp om revenuefrågor. Utbildningen går dessutom alldeles utmärkt att kombinera med arbetet då mycket är på distans. Under utbildningens gång får man träffa många engagerade föreläsare från branschen samt även göra studiebesök på olika huvudkontor. Slutligen ger utbildningen ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Frans Schartaus Handelsinstitut via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Frans Schartaus Handelsinstitut
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 24 recensioner.