Visa studentum.se som: Mobil

öppet hus 11/4

Din framtid börjar här

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  Skolan grundades 1865 och har sedan dess försett arbetslivet med kompetent personal.

Idag har vi ett brett urval av yh-utbildningar inom it, ekonomi och försäljning, hälso- och sjukvård samt rese- och besöksnäringen. Alla är de väl kända och har gott rykte i branschen. Många arbetsgivare ringer direkt till oss när de ser över sitt rekryteringsbehov. En stor del av utbildningen utgörs av relevant praktik där du får praktisk erfarenhet och knyter viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär. När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar.

Hela 97% får jobb efter examen

Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav. Tack vare kvaliten på våra utbildningar samt våra nära kontakter med näringslivet uppnår vi sensationella resultat. Våra utbildningar passar dig som:

>Vill få ett yrke

>Vill byta yrke

>Vill skaffa dig en spetskompetens

Undervisande personal från branschen

En viktig framgångsfaktor är att vi använder oss av konsulter från branschen som undervisar hos oss. De ger dig som student dagsfärska kunskaper, färdigheter och kompetenser så att steget ut i arbetslivet inte blir så stort. Vår fasta personal har en relevant arbetslivserfarenhet, jobbar utifrån ett coachande förhållningsätt och har ett stort kontaktnät. Vi samarbetar inte bara med branschen, vi är en del av den.

Praktik utomlands

Du som studerar på Schartau har möjlighet att göra Lärande I Arbete utomlands via bl.a. Erasmus+. Det ger dig som student nya erfarenheter och en fantastisk möjlighet att få stora delar av kostnaderna finansierade via EU-medel. För dig som vill plugga vidare utomlands efter examen har vi samarbeten med universitet i både England och Australien.

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Alla våra Yh-utbildningar är kostnadsfria CSN-berättigade. Du ansöker om studiemedel när du kommit in på utbildningen.

Vi samarbetar med en mängd företag och branschorganisationer 

När du studerar på Schartau får du självklart tillgång till vårt stora kontaktnät. Vi bjuder även in gästföreläsare från branschen, organiserar studiebesök, branschdagar och arbetsmarknadsträffar. Det är näringslivet som utformar alla våra utbildningar och påverkar innehållet så att du får en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav.

Vår värdegrund

Frans Schartaus Handelsinstituts värdegrund vilar på omtanke, öppenhet, jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling.
Ta första steget mot ditt drömjobb redan idag och sök till någon av våra utbildningar.

Fräscha lokaler i city

Vi finns i nyrenoverade lokaler mitt på Södermalm i Stockholm, nära både bussar, tunnelbanan och pendeltåget. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor. Allt börjar med en ansökan!

Du kan söka till oss vart du än bor i Sverige eller i Norden! Allt börjar med en ansökan...

Varmt välkommen till Frans Schartaus Handelsinstitut.

 


För mer information om Frans Schartaus Handelsinstitut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Löneekonom – en eftertraktad utbildning

Löneekonom – en eftertraktad utbildning

Läs mer Frans Schartaus Handelsinstitut

Träffa Emma Carlsson som just har inlett sitt andra år på YH-utbildningen Löneekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.

– Skolan är bra och jag har känt mig positivt omhändertagen från dag ett. Och skolan ger oss bra förutsättningar för att klara jobbet, berättar Emma. 

Läs mer om Emmas studier på Frans Schartaus Handelsinstitut.


Öppet Hus

Vi håller öppet hus!

Vill du skaffa dig ett yrke, byta yrke eller få en spetskompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden?

Välkommen till öppet hus på Frans Schartaus Handelsinstitut den

11 april kl. 16:30-18:00!

Skolan bedriver eftergymnasial yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb. Här utbildas ledare och specialister inom rese- och besöksnäringen, IT, ekonomi och försäljning samt hälso- och sjukvården. Ta chansen att träffa studerande och personalen på skolan.

Du får höra mer kring vad det innebär att studera på Frans Schartaus Handelsinstitut, skolans framgångsfaktorer och hur det kommer sig att hela 97% får jobb efter examen. Naturligtvis kan du även ställa frågor kring antagning och behörighet.

Frans Schartaus Handelsinstitut finns i fräscha och nyrenoverade lokaler på Blekingegatan 55 (Södermalm, Åsö utbildningscenter T-bana Skanstull). Entrén är den närmast gallerian Skrapan.

När: 11 april

Tid: 16:30-18:00

Var: A-Entrén vid Åsö utbildningscenter (den närmast gallerian Skrapan) - Blekingegatan 55.

Frans Schartaus Handelsinstitut

Utbildningar

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Frans Schartaus Handelsinstitut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Recensioner

Therese Jansson
(5)
När du studerar till löneekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut så får du en bred utbildning inom lön, Hr och ekonomi. Väldigt bra kurser som gör dig väl föreberedd ute i yrkeslivet. Bara postivt att säga om denna utbildning och rekommenderar verkligen skolan.
En elev i klassen
(4)
Bra skola med bra lärare! Bra kurser och mkt praktik som har gett de flesta arbete efter utbildningen.
Rumana
(5)
Löneekonom är en jätte intressant utbildning med relevanta kurser. Man kan både jobba som ekonomiassistent och löneekonom efter examen. Och det bästa med Frans Schartau är att det är skolan som ordnar praktikplats för studenterna eftesom skolan har mycket kontakt med arbetslivet.
Beställ information

För att få mer information om Frans Schartaus Handelsinstitut via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Frans Schartaus Handelsinstitut
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 17 recensioner