Om utbildningen

Vad gör en hållbarhetsstrateg med inriktning bygg?
Är du en strategisk person som drivs av handling och brinner för att göra skillnad? Vill du ha en nyckelroll i att accelerera en organisations hållbarhetsarbete för att uppnåmålen i Agenda 2030? Som hållbarhetsstrateg med inriktning mot byggbranschen arbetar du med en organisations strategiska och operativa utvecklingsarbete inom hållbar omställning. Detta är en eftertraktad och spännande roll där du ansvarar för att värdera, prioritera och implementera hållbara miljöval, med målet att skapa konkreta resultat. Hållbarhetsstrategen deltar ofta i projekt- och arbetsgrupper, håller i interna utbildningar och workshops samt utför omvärldsbevakning. En hållbarhetsstrateg arbetar vanligtvis nära ledningen.
Som hållbarhetsstrateg med inriktning bygg har du specialiserad kunskap om bland annat återvinning, återbruk, demontering, byggmaterials klimatpåverkan, samt hållbara leveranskedjor. Du har även rätt kompetens för att på ett affärsmässigt vis möta kunder, leverantörer och andra intressenter. Yrkesrollen passar dig som är strategisk, målinriktad och driven. Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på fastighetsbolag, byggentreprenörer, konsultfirmor och andra aktörer inom bygg- och anläggningsbranschen.
Hur ser jobbmöjligheterna ut för en hållbarhetsstrateg?
Allt fler organisationer inom bygg- och anläggningssektorn ställer om till en klimatneutral verksamhet. För att uppnå Sveriges hållbarhetsmål, och i förlängningen målen i Agenda 2030, är det viktigt att personer med rätt kunskap är med och driver arbetet. Därför är efterfrågan stor på hållbarhetstrateger med en specialisering inom bygg. Rekryteringsbehovet är spritt över hela Sverige, där både små och stora företag ser detta som en eftertraktad kompetens.
Ansökan
Ansök till utbildningen på ya.se/yrkeshogskola/hallbarhetsstrateg-bygg/
Varför välja YH Akademin?
Samarbete med branscher
Praktik/LIA
Distansutbildning med tillfällen på plats
Så ansöker du
Grundläggande behörighet:
- avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
- alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
- alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning,
- alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Examen & Intyg
Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.
Öppet hus
Välkommen på digitalt Öppet hus den 26 oktober!
Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss!
Få svar på frågor som:
- Hur går utbildningen till?
- Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
- Hur funkar distansstudier?
- Vad krävs för att bli behörig?
- Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
- Hur fungerar LIA?
På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor.
När? 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var? Zoom
Varmt välkommen!
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2023-10-26 | Tid: 18:00 - 19:00 | Till öppet hus |
Videoreportage
Intresseanmälan
Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans!
Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...